eger

2019.04.23. 17:31

Felelős családokat várnak az új bérházba a Tárkányi utcában

Megkezdődött az építkezés a Tárkányi utcában.

L. R.

Többgyermekes családoknak szánt, négylakásos önkormányzati társasház épül Egerben, a Tárkányi utca 40. alatt található telken – adta hírül a megyei jogú város vezetősége. Az új lakásokba olyan családok költözhetnek majd, akik jelenleg is tagjai az egri bérlakásrendszernek, nincs tartozásuk és megbízható bérlőknek bizonyultak, azaz élni tudnak az új lakókörnyezet adta lehetőséggel – írja közleményében az önkormányzat.

Az építkezés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program által biztosított támogatással valósulhat meg, a Leromlott városi területek rehabilitációja Egerben címet viselő projekt részeként. Az ehhez nyert 263 millió forintos támogatást az önkormányzat további 23,5 millió forintnyi önerővel egészítette ki, ebből a társasház építésének költségei 150 millió forintra rúgnak – derül ki a beszámolóból.

Az 1500 négyzetméteres telken a kivitelezést végző, a Bódi-Művek Kft. és a Variabau Kft. alkotta konzorcium először elbontotta a korábbi építményt, melynek helyén már túl vannak az alapozáson, és megépült a földszinti falazat is. Jelenleg a nyílászárók fölötti áthidalások zsaluzása, és a földszint fölötti födém építésének előkészítése zajlik, mely a napokban a födémelemek beemelésével kezdődött. A tervek szerint a beruházás végeztével egy, az utcaképbe illeszkedő, korszerű elektromos és épületgépészeti felszereltséggel bíró társasházat adhatnak át, mely a lehető legkomfortosabb alaprajzi elrendezéssel várja majd a többgyermekes bérlőcsaládokat: az átlagosan hatvan négyzetméteres lakások egyterű, konyhát és étkezőt magába foglaló előtérrel, három szobával, közlekedővel, vizes blokkokkal rendelkeznek majd, emellett a közös helyiségekben babakocsi- és kukatároló, a ház mellett pedig négy parkoló várja a beköltözőket.

Habis László (jobbra) a sajtótájékoztatón Fotó: Márkus Attila/Heves Megyei Hírlap

Az önkormányzat közleményében kiemelte, a projekt részeként korábban hét önkormányzati lakás újult meg, illetve lehetőség nyílt a Szala városrészben található közösségi ház tetőszerkezetének cseréjére, és másfél kilométernyi önkormányzati út rekonstrukciójára is a Verőszala és az Árnyékszala utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában