Programok

2019.05.09. 14:31

Énekkel, zenével, tánccal köszöntötték az Európa Napot Egerben

Az érdeklődőket kiadványokkal, kvízekkel várták, továbbá foglalkoztatók, játékok színesítették a programot.

Sz. K.

Énekkel, zenével, tánccal és számos érdekes foglalkoztatóval köszöntötték idén az Európa Napot a városházán csütörtökön. A megnyitón az Egri Lenkey János Általános Iskola Kórusa énekelt, az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola Ifjúsági Vonószenekara és a Lajtha László Néptáncegyüttes táncosai műsorukat adták elő. Martonné Adler Ildikó alpolgármester köszöntőjében arról szólt, 1945. május 9-én véget ért a második világháború, s ez a nap egyben az európai béke nap is.

Egész napos program várta a családokat a városházán Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

– Az Európa Nap az európai béke és az egység ünnepe, mely összeköt egymással, s megteremti a fejlődés és gyarapodás alapját. Magyarország 2004. május elsejétől tagja az Európai Uniónak. Egerben is több jelentős beruházás valósult meg, európai uniós források, központi költségvetési támogatások, s városi források felhasználásával – mondta.

Az érdeklődőket kiadványokkal, kvízekkel várták, továbbá foglalkoztatók, játékok színesítették a programot a Heves Megyei Europe Direct Tájékoztató Központ és a Heves Megyei Kormányhivatal EURES munkatársaival együttműködésben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában