Élet a török hódoltságban

2019.11.10. 17:03

Két napra beköltözött az egri várba az oszmán oldal

Konferencia a török hódoltságról a megyeszékhelyen.

S. S.

– A Dobó István Vármúzeum mint közösségi tér élen jár a múzeumok hivatását jelentő feladatok teljesítésében. inspiráló közeg a tudományok, a civil kezdeményezések számára – mondta Berecz Mátyás, a megyeszékhely alpolgármestere a Dobó bástyában szombaton az Élet a török hódoltságban címmel megrendezett kétnapos konferencia megnyitóján. A létesítmény egykori igazgatója szerint a múzeumoknak ilyen szerepet is kell vállalniuk, s köszönet illeti a Hungari Dzsebedzsi Kulturális Hagyományőrző és Sportegyesületet, hogy vármúzeummal közösen megszervezte az eseményt.

A múzeum igazgatóhelyettese, dr. Kelenik József arról beszélt a konferencia megnyitásakor, hogy a hetedik alkalomnál tartó konferenciasorozat magas színvonalat ért el. Egyre több a résztvevő, kvalitásosak az előadások, szélesedik a tanácskozás látóköre. Utalt arra, hogy a Papp Gergely vezette Hungari Dzsebedzsi egyesület a várban 1982 óta működő Kortörténeti Műhely kutatásait nagyon jól kiegészítve az oszmán oldalt képviseli.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában