Ismét szigorú intézkedésekkel védekezik Gyöngyös a járvány ellen

Ismét lezárják a turisztikailag népszerű helyszínek parkolóit a Mátrában a hétvégén, és kötelező kesztyű- és maszkviselésről is határozott Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

Heol

Fotó: Czímer Tamás

- Húsvét óta immár harmadik alkalommal kapnak többlet jogokat a polgármesterek a kijárási korlátozások szigorítására. Így a saját hatáskörben meghozott döntésekkel az általánosan érvényben lévők mellett szigorúbb korlátozásokat is elrendelhetnek a településükön. Élve a lehetőséggel Hiesz György polgármester aszerint rendelkezett, hogy április 25-26. között újra korlátozásokat vezet be Gyöngyösön és a közigazgatásilag Gyöngyöshöz tartozó mátrai településrészeken – tájékoztatta portálunkat Juhász Marianna, a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal sajtóreferense.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a gyöngyösi polgármester a korábbi két hétvégén is elrendelte a Mátra összes parkolójának lezárását.

Ennek értelmében a hétvégén a farkasmályi, a mátrafüredi településrészen lévő, a sástói, a görgőbikki, a mátraházai és a kékestetői parkolók használata tilos.

- Erre azért van szükség, hogy a más, esetleg arányaiban sokkal magasabb fertőzöttség mutató régiókból, megyékből érkező turistaforgalmat lecsökkentsék – árulta el Juhász Marianna.

Az április 18-19-i hétvégén bevezetett kötelező kesztyű- és maszkviselés is részét képezi a polgármesteri határozatnak. Külön kitér a városvezető arra is, hogy ez az óvintézkedés nem csak a helyi lakosokra vonatkozik, hanem azokra is, akik a Gyöngyös környéki településekről érkeznek a városba vásárolni. Könnyítés, hogy az erdei séta során nem kell a védőfelszerelést hordani.

- Az önkormányzat által rendeletbe is foglalt szabályok betartását a Városrendészeti Igazgatóság munkatársai szombaton és vasárnapi is ellenőrizni fogják, illetve felhívják a figyelmet az intézkedés fontosságára. A polgármester a korlátozások fegyelmezett betartására, valamint arra kért mindenkit, hogy saját érdekükben is viseljék a maszkokat, kendőket, sálakat, a hétvégét pedig lehetőleg töltsék otthonaikban – olvasható a sajtóreferens közleményében.

Ajánlókép: Rendőrök ellenőrzik a kötelező védőfelszerelés használatát Gyöngyösön. Fotó: Czímer Tamás/ Heves Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában