nyári program

2020.07.29. 13:12

Programozni tanulhattak a gyerekek Egerben

Informatikai tábort szervezett a kormányhivatal gyerekeknek.

Sz. M. L.

Játékosan sajátítják el az alapokat

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Gál Gábor

Három turnusban rendez napközis tábort a Heves Megyei Kormányhivatal. Évek óta kiemelt cél, hogy lehetőségeihez mérten segítse dolgozói magánéleti és munkahelyi szerepeinek összehangolását. Idén jelentősen nőtt az igény a gyermekek napközbeni felügyeletének megszervezésére, ezért a – Családbarát munkahely címet viselő – hivatal kísérleti jelleggel tematikus nyári tábort hirdetett Egerben.

Játékosan sajátítják el az alapokat Fotó: Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

– Figyelembe véve az Emberi Erőforrások Minisztériuma szakmai ajánlásait, kiscsoportos turnusokra jelentkezhettek munkatársaink 10–13 éves korosztályba tartozó gyermekei. A foglalkozások keretében játékosan sajátíthatják el az algoritmikus gondolkodás és programozás alapjait. Az egyszerre hasznos és szórakoztató időtöltés érdekében a kormányhivatal olyan készleteket vásárolt, amelyekkel az ötnapos program végére működő, tanítható robotokat építenek a csapatok – adta hírül a kormányhivatal.

A visszajelzések alapján tervezik a jövőben kibővíteni az informatikai tábort, mind a részt vevő korosztály, mind a turnusok száma és helyszínei tekintetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában