szövetségben a horgászokkal

2020.07.29. 09:25

Tizenöt új autót kaptak a halőrök – Videó

Most jó igazán horgásznak lenni, mert nagyon sok közös eredményt el tudtunk érni: Magyarországon a legtöbb horgászvizet helyi egyesületek kezelik, ingyenes lett a horgászvizsga és bűncselekmény az orvhorgászat – mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott az ünnepélyes átadón, Budapesten.

Heol

Forrás: nyitraizsolt.hu

Nyitrai Zsolt közölte, hogy Magyarország Kormánya és a Mohosz együttműködése a magyar horgásztársadalomnak és a horgászturizmusnak is kedvez. A közelmúlt intézkedései közül kiemelte, hogy az orvhalászatot bűncselekménnyé minősítették át. Hozzátette: a legtöbb horgászvizet helyi egyesületek kezelik, jelentős részesedéssel a horgászjegyek bevételéből.

– Magyarország Kormánya meghallgatja és döntéseinél figyelembe veszi a több mint 650 ezer fős horgásztársadalom véleményét – tette hozzá.

A horgászszervezetek munkáját méltatta az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára is. Zambó Péter szerint az őshonos halállomány nemzeti kincs, az orvhorgászat okozta károkat ezért pénzben ki sem lehet fejezni. A Mohosz idén csaknem egymilliárd forint támogatásra számíthat az agrártárcától, a horgászok hamarosan csónakok, csónakmotorok beszerzésére is készülhetnek – tette hozzá.

Szűcs Lajos, a Mohosz elnöke közölte: a beruházás értéke meghaladta a 101 millió forintot, a pályázó horgászszervezetek a keretből 50 százalékos támogatást kaptak. A járművek a hivatásos halőrök munkát segítik, ahogy a hamarosan érkező robogók, utánfutók és járműfelépítmények is. A következő három év beszerzéseiről a horgászok augusztusi választmánya dönt – közölte.

További részletek ITT olvashatóak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában