egészségügy

2020.10.01. 10:42

Buszokon szűrték a lakosokat Átányban

Ingyenes egészségügyi vizsgálatokra volt lehetőségük a közsésbelieknek, miután a napokban szűrőbuszok érkeztek a faluba.

B. R.

A vérnyomásmérés csak egy volt a sok vizsgálat közül, amit elvégeztek a szakemberek

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Márkus Attila

Szalay Gábor, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szűrésirányítási főosztályának a munkatársa kedden részletesen tájékoztatta a Heolt arról, hogy három jól felszerelt busszal jöttek, s melyiken milyen vizsgálatokat végeznek.

A vérnyomásmérés csak egy volt a sok vizsgálat közül, amit elvégeztek a szakemberek
Fotó: Márkus Attila / Heves Megyei Hírlap

Az első járművön általános állapotfelmérést tartanak: InBody készülék segítségével testösszetétel-vizsgálatot teljesítettek.

A másodikon EKG-vizsgálat segítségével a szív, s egy boka-kar index vizsgálattal az erek állapotáról kaphattak pontosabb képet a feltérképezés során. Elvégezték a nyaki erek ultrahangos – carotis – vizsgálatát, ezenkívül triázsolás is megvalósult: az itt a kapott eredmények kiértékelésekor meghatározzák azt, hogy van-e további teendője a páciensnek. A harmadik buszon nőgyógyászati vizsgálatokat végeznek el.

A buszokkal ma még Kömlőn találkozhatnak az érdeklődők, utána Nógrád megyében folytatják az útjukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában