Helyi közélet

2020.11.18. 16:25

Elhunyt dr. Rácz László, az Eszterházy Károly Egyetem oktatója

A tanár úr 1968 óta az intézmény oktatója, 1991 és 2009 között tanszékvezetője volt.

Sz. Sz. I.

Forrás: uni-eszterhazy.hu

Az Eszterházy Károly Egyetem adta hírül, hogy életének 75. évében elhunyt dr. Rácz László, az Élelmiszertudományi Intézet Kémiai és Élelmiszerkémiai Tanszék professzor emeritusa. A tanár úr 1968 óta az intézmény oktatója, 1991 és 2009 között tanszékvezetője volt. Dr. Rácz László számos kitüntetése mellett a Pro Academia Agriensi cím birtokosa is.

Honlapján az egri egyetem a tanár úr szavaival emlékezik meg:

„Vallom, hogy az oktató, nevelő, kutatómunkát csak őszinte szeretettel lehet és kell csinálni. Számomra az oktatás mindig élvezetes és nem fáradtság. Hálával tartozom az egri intézménynek, hogy mint diákja és több, mint 50 éve dolgozója kiteljesedhettem munkámban a Kémia Tanszéken. Több ezer diákkal találkoztam a tanítási folyamatban. A tanár-diák, oktatási- nevelési kölcsönhatás reverzibilitásának bizonyítékaként álljon itt egy informatikus hallgatóm gondolata, melyet pontosan úgy idézek, ahogy ő leírta: „Számomra ebből a legfontosabb üzenet az volt, hogy senki sem a csúcson kezdi, mindenki, aki valamit el akar érni a legmélyebb pontról építkezve éri el. Ehhez pedig az szükséges, hogy nem szabad feladni, küzdeni kell, majd, aztán ha meglesz a gyümölcse, akkor döbben rá az ember, hogy mennyire megérte.”

Címkék#gyász

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában