2021.04.24. 19:29
Kell még idő, hogy visszaszokjunk – Ilyen volt a nagy terasznyitás Heves megyében (Fotók)
Hosszú idő után végre megint felszolgálhatják az ételt-italt a vendégeknek az éttermek, igaz egyelőre csak a teraszon. A legtöbb hely pénteki nyitásra készült, ám az egy nap csúszás sem okozott gondot. Várva várt nap volt ez, hiszen majdnem fél év telt el azóta, hogy vendégeket fogadhattak helyben.
20210424 - A kormány döntése értelmében újranyithattak a teraszok (a képek Egerben készültek) - Berán Dániel, BD / Heves Megyei Hírlap
Forrás: Heves Megyei Hírlap
Fotó: Berán Dániel
Egyértelműnek tűnhetett, hogy a vendéglátóhelyek azonnal megragadják a terasznyitás lehetőségét, a gyöngyösi Bori Mami étteremben azonban nem szeretnék elkapkodni az első lépéseket. A tulajdonos szavai szerint ugyanis nagy valószínűséggel még a vendégeknek is időre van szükségük, hogy visszataláljanak a régi életükhöz.
– Május elsejéig mindenképpen szeretnénk kinyitni, de úgy gondolom, újra meg kell szereznie az emberek bizalmát a vendéglátás-turizmus szektornak – fogalmazott Sándor Béla. Mint mondta, nagy erőkkel dolgoznak új étlapjukon, s amíg ezzel nem maradéktalanul elégedettek, nem nyitnak meg.
Úgy látja, főképp a csúcsgasztronómiát érintette nagyon rosszul az elmúlt időszak, nem is álltak át a kiszállításos rendszerre.
– Az ilyen ételekhez megfelelő miliő is kell, hogy maradandó gasztronómiai élményt adjon. Étteremben felszolgálva egészen más, mintha dobozba csomagolnánk – vélekedett.
Ugyan voltak, akik a bizonytalanság miatt elmentek csapatukból, de elküldeniük senkit nem kellett. – Szerencsére sikerült megtartanunk a munkatársak nagy részét. Ha összeállt minden, akkor egy szezonális étlappal, szokásos minőséggel nyitjuk meg a teraszt a vendégek előtt – mondta el Sándor Béla. A fedett és fedetlen teraszukon együtt negyven vendéget is ki tudnak majd szolgálni.
A Cherry Étterem és Kávézó szombaton már várta a vendégeket, akik ebédidőre is egyre többen jöttek. Gyimesi Hedvig, az étterem üzletvezetője arról mesélt lapunknak, remélik, emelkedik majd a vendégek száma, ahogy telnek a napok, de első naphoz képest – öt hónapnyi zárva tartás után – nagyjából ilyen forgalomra számítottak.
– Igazán jó csapattal dolgozunk, egy munkatárs sem ment el tőlünk, ami talán annak is köszönhető, hogy jól érzik itt magukat – fogalmazott.
Foglalásokkal és anélkül is érkeztek hozzájuk, ebédre, sőt vacsorára is vannak már előjegyzéseik. Este fél tízig nyitva vannak, a hideg miatt pokrócokat is kihelyeztek az asztalokhoz, s igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy jól érezzék magukat az emberek. Egyelőre nem újdonságokat, hanem a vendégeik által már megszokott menüsort kínálják. Az üzletvezető elmondása szerint keresték is az emberek régi kedvenceiket.
– Nagyon jók a visszajelzések, mindenki örül, hogy visszatérhet az éttermi hangulathoz – mesélte.
A Noszvaj-Síkfőkúton található Rozmaring Étterem is a nyitás mellett döntött, készültek a szombati vendégfogadásra. Kiszállítással „élték túl” ezt a pár hónapot a korlátozások alatt. Az üzletvezető örömét fejezte ki, hogy senkitől nem kellett elbúcsúzniuk, s a megszokott felállásban dolgozhatnak együtt továbbra is. Bujdosó István lapunknak elmondta, egy korábbi, átlagos szombathoz képest nincs annyi vendégük a nyitás első napján, de nagyjából erre is számítottak. Ugyanakkor bizakodó, hogy az elkövetkezendő napokban, hetekben lassanként visszaszoknak az emberek.
– Jövő héttől – főleg, ha nem lesz rosszabb az időjárás – akár még elégedettek is lehetünk – vélekedett.
Szinte az összes vendéglátóhely megnyitotta teraszát és ezt sokan ki is használták. A rendőri jelenlét természetesen nem maradhatott el, a hatóságok fokozottan ellenőriztek a belvárosban, s ügyeltek a rendre. Az általánosságban elmondható, hogy a vendéglátóhelyek nagyon figyelnek a szabályok betartására.
I ♥ Eger
Ti hová mentetek/mentek ma ebben a gyönyörű időben❓
Közzétette: Heol.hu –
A legtöbb helyen csak korlátozott számban fogadnak vendégeket, s ügyelnek arra, hogy a benti helyiségbe az arra járóknak semmilyen körülmények között ne kelljen tartózkodniuk. Vendéglátósok tucatjai lesik a fogyasztók kívánságát, törekedve arra, hogy a jelenlegi helyzet mindenkinek a legkényelmesebb legyen.
Koronavírus Heves megyében
- Mangó Gabriella elárulta, kinek ajánlja a koronavírus elleni új vakcinát
- Nem csökkent a koronavírus koncentrációja az egri szennyvízben
- Oltás a patikában? Így látják a gyógyszerészek és az orvosok
- Ismét emelkedik a koronavírus koncentrációja az egri szennyvízben
- Továbbra sem biztatók az egri szennyvízadatok