hagyomány

2021.07.23. 10:57

A járőröket is megszentelték a motoros zarándoklaton Ecséden

Immár a tizenötödik alkalommal tartották meg a motoros zarándoklatot a település határában lévő szentlaposi kápolnánál a közelmúltban.

T. O.

Dr. Hesz Attila és Körömi Kázmér (jobbra) apci képviselő

Forrás: beküldött

A jubileumi alkalom során gyónással és szentáldozással teljes búcsút nyertek a résztvevők, akik lelkileg feltöltődve, áldással haladhattak tovább széles útjukon.

A szervezők szerény, ám tartalmas programokkal várták a megjelenteket. A szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány és a motoros civil szervezetek által is kiemelt eseményként számon tartott zarándoklat során bemutatók, előadások, lelki és kulturális programok várták az országutak vándorait. Sajnos a szokásos véradás ez alkalommal elmaradt, de a közösség tagjai egybehangzóan állították, hogy amint lehetőségük nyílik rá, pótolják az emberbaráti segítségnyújtást.

Dr. Hesz Attila és Körömi Kázmér (jobbra) apci képviselő Fotó: beküldött

A kétnapos rendezvény fénypontját, az ünnepi szentmisét dr. Hesz Attila pálos rendi szerzetes celebrálta, aki szintén motoron érkezett a szenthelyre. Ezt követően minden motort, kerékpárt és motorost megszentelt, még a felvonulást biztosító járőröket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában