Sikeres az oltóbusz program Kerecsenden

B. K.

A napokban már második alkalommal érkezett oltóbusz a községbe a Felzárkózó Települések Program (FeTe) keretében, a Covid–19-járvány negyedik hullámának megfékezésére. 

A Máltai Szeretetszolgálat segítségével és szervezésében a plébánia udvarán és épületében már az első akción közel százötvenen vettek részt, s másodjára is sokan jelentkeztek. Ez azért is nagy eredmény, mivel korábban többen idegenkedtek a védőoltástól. A helyben lebonyolított akcióknak köszönhetően mostanra jelentősen nőtt a falu lakóinak átoltottsága, biztonsága. A feltételek biztosításában sok helyi szervezet, vállalkozó, közmunkás segített. 
Azok számára, akik most nem kaphatták meg a vakcinát, és esetleg később gondolják meg magukat, elegendő jelentkező esetén újabb oltást szerveznek. 

A Világítani Fogok Egyesület tavaly vállalta a Belügyminisztérium és a Máltai Szeretetszolgálat közvetítésével működő programok helyi megvalósítását, köztük a helyi oltás szervezését – tudtuk meg Elekné Román Katalintól, a FeTe koordinátorától.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában