Bemutatás

2022.02.27. 08:04

Megjelent a Tisza-tavat bemutató útikönyv

Elkészült és megjelent a Tisza-tó: Ember alkotta paradicsom című útikönyv. A kötetet hárman jegyezték, Ljasuk Dimitry természetfilmes és környezetvédelmi aktivista, Kücsön Gyula, a sarudi Élményfalu alapítója és ötletgazdája, valamint Kovács Janka, a Tisza-tó turisztikai magazinjának főszerkesztő-újságírója.

M. H.

Az új kötet remek iránytű a felfedező kedvű turistáknak

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Az útikönyvet a szerzők szándéka szerint úgy állították össze, hogy minden fontos információ, hasznos tanács mellett megismerhesse az olvasó a településeket és a Tisza-tó kirándulási célpontjait is. Mint például a csónakázással kapcsolatos tippeket, a környéken található látnivalókat. Hangsúlyozták, a Tisza-tó páratlan természeti szépségének köszönhetően egyre népszerűbb ökoturisztikai célpont. Az ember alkotta paradicsom tökéletes desztináció a pihenésre vágyóknak, az új útikönyv pedig iránytű a felfedezőknek. 

 

 

Az ismertető szerint a kötet kétszáz oldalas történet a múltról, jelenről, jövőről. Praktikus térkép mellékletet tartalmaz a tó minden szegletéről. 

 

 

Kücsön Gyula úgy fogalmazott, bízik benne, hogy az Élményfalu fejlesztésével hozzájárulhat ahhoz, hogy egyre többen megszeressék a Tisza-tavat. Hisz benne, hogy a könyv révén még többen ismerhetik majd meg ezt a természeti kincsekben gazdag világot. Kovács Janka pedig úgy érzi, az útikönyv elkészítésével még szélesebb körben megismertetheti az itt található csodavilágot. Ljasuk Dimitry ugyancsak letette már a névjegyét erről a tájról szóló filmjeivel. 

 

 

– Szívügyem a Tisza-tó, ezért is vágtam bele a könyv megírásába – tette hozzá a természetfilmes. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában