Matematikaverseny

2022.03.29. 07:53

A Mars-utazás problémáit járták körül a gyöngyösi versenyen

Nem a tananyag, hanem a logikus gondolkodás volt a lényeg.

Sz. Sz. I.

Töprengő versenyzők

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

Múlt héten rendezte a gyöngyösi Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Középiskola a Mars expedíció elnevezésű, szakképző iskolák és technikumok diákjai számára kiírt országos rendhagyó matematikaversenyét a MATE Károly Róbert Campusán. A verseny lebonyolítását koordináló Madai Judit elmondta, hogy középiskolájuk teljes reál munkaközössége részt vállalt az előkészületekből, az online feladatlapot Virág Katalin állította össze, annak megjelenését pedig Tóth-Kovács Zsuzsanna tervezte. 
A két évvel ezelőtti tizenöthöz képest idén 49 csapat regisztrált az ország minden részéről. A 9–12. osztályosok háromtagú csapatai között két kategóriában zajlott a versengés, a szakképzősök és a technikumban tanulók külön mezőnyt alkottak. E rendhagyó matematikaversenyen nem a tananyagot kértük számon, hanem egy Mars-utazás során felmerülő problémákat kellett a tanulóknak megoldani. Nem kívánt mély matematikai tudást, inkább logikus gondolkodást – közölte Madai Judit. 
A vetélkedést a technikumban tanulók kategóriájában salgótarjáni csapat nyerte, egy hatvani és egy gyöngyösi gárda előtt. A szakképző iskolásoknál gyöngyösi győzelem született egri második hellyel és dombóvári bronzéremmel. A jutalmak között volt okos karkötő, Bluetooth-hangszóró, illetve fülhallgató, de Mars csokoládét és kitűzőt minden résztvevő kapott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában