Lehetőség

2022.06.20. 08:25

Nemcsak kikapcsolódhatnak, de közösségben játszva tanulhatnak is a gyerekek a gyöngyösi térségben

Változatos nyári táborokat szerveztek a vakációjukat töltő diákoknak a környékbeli településeken.

Sz. Sz. I.

A detki természettudományi tábor népszerű

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Ludason június végén és augusztus derekán várják a gyerekeket egy-egy hétre a könyvtárba, ahol gyöngyfűzés, emléktárgyak készítése és interaktív gyermekműsor mellett néptánctanulással tölthetik az időt, de a detki régészeti múzeumba is ellátogatnak. A kisnánai könyvtárban Forgács Fanni kreatív rajzműhelye várja az iskolásokat júliusban és augusztusban is. 

Rajz- és festőtábor lesz a diákoknak Gyöngyöspatán augusztusban a helyi baráti kör házában, ahol Molnár László segíti a kicsiket, fiatalokat az alkotásban. A város művelődési házában kézművestábor is indul a tíz és tizennégy év közötti nebulóknak, a programot túra és sportversenyek színesítik. 

Detken idén augusztusban is dr. Vona-Túri Diána vezeti az évek óta népszerű természettudományi tábort az alsó tagozatosok és az ötödikesek számára. Különleges élményben lehet részük azoknak a gyerekeknek, akik Vámosgyörkön részt vesznek júliusban a pozitív énképet és önbizalmat fejlesztő táborban. Demeter Katalin óvodapedagógus, szociális munkás és Szedmák Ibolya szociális munkás vezetésével a kisdiákok megtanulhatják, hogyan nézzenek bátran szembe a feladataikkal, miként kezeljék a stresszhelyzeteket, mi módon legyenek kitartóbbak. A községben a hónap során egy hétig ügyességi vetélkedőkön, kézműves-foglalkozásokon, könyvtárismereti játékokban is részt vehetnek a tanulók, s kirándulhatnak Mátrafüredre. 

Visontán a sportkedvelő diákokat várják augusztusban pingpong táborba. 

Főbb előírások - A Nemzeti Népegészségügyi Központ tanácsokkal ­segíti a biztonságos táborozást. A közleményük kiemeli, alapvető járványügyi megelőző intézkedés, hogy a táborokban egészséges, tüneteket nem mutató diák és szervező vehet részt. Fontos a ­gyakori, alapos szappanos kézmosás, kézfertőtlenítés, a köhögési etikett betartása, a kézzel gyakran érintett felületek fertőtlenítése és a foglalkozások helyiségeinek rendszeres szellőztetése. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában