MÁV

2022.09.15. 18:20

Az időjárás miatt nem járnak a vonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon - frissítve

Vonatpótló buszok közlekednek.

HEOL

A hatvani állomás is érintett

Forrás: M. Elek Andrea/Heves Megyei Hírlap

Friss:

A Keleti pályaudvarról az időjárás okozta forgalmi akadályok miatt nem lehet utazni a Budapest–Hatvan–Miskolc vonal felé közvetlen vonattal. A viharos időjárás megrongálta a felsővezetéket Kőbánya felső és Rákos között, mint a négy pályán. Ott jelenleg csak az egyik vágányon közlekednek a vonatok jelentős korlátozással. Mindkét pályán várhatóan 20 óra körül már közlekedhetnek a vonatok. Ezután kezdik el a Kőbánya felső–Rákos közötti alsó vasúti pályák fölött a vezeték helyreállítását - közölte a mavcsoport.hu.

Rákos és Pécel  között is dolgoznak a felsővezeték helyreállításán, várhatóan 21 óra körül megindulhat a vonatforgalom. Így a vonatok nem közlekedhetnek, az utasokat pótlóbuszok szállítják. A korlátozások továbbra is érvényben maradnak.

Korábban írtuk:

Óriási vihar csapott le csütörtök délután megyénkre, még az Eger-patak is kiöntött a lezúduló vízmennyiség hatására. Mindez hatással volt a vasúti közlekedésre is, a MÁV közösségi oldalán közölte, hogy több vonalon, többek között a megyénket is érintő hatvani vonalon sem járnak a vonatok.

Mint írják, a Keleti pályaudvarról az időjárás okozta forgalmi akadályok miatt jelenleg a Budapest–Hatvan–Miskolc vonal felé közvetlen vonattal nem lehet utazni. 

A Keleti pályaudvarról Rákosig a szolnoki, vagy békéscsabai vonatokkal utazhatnak. Rákostól Pécelig vonatpótló busszal lehet utazni. Pécel állomástól az Agria InterRégió vonatokat vehetik igénybe. Hatvanban átszállhatnak a Füzesabony, Miskolc, Szerencs, Tokaj, Nyíregyháza, Debrecen, Szolnok, Budapest-Nyugati pályaudvar felé közlekedő Tokaj vonatokra. Hatvanból utazhatnak tovább a Hernád-Zemplén InterCity vonatokkal Mezőkövesd, Miskolc, Szikszó, Forró-Encs, Hidasnémet, Kassa, illetve Szerencs, Sárospatak, Sátoraljaújhely felé. 

A vonatok jelentős késésekkel közlekednek. Főként az elővárosi forgalomban vannak vonatkimaradások. A vasúttársaság a kényelmetlenségekért elnézést kér az utasoktól.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában