Mozi

2022.10.04. 19:59

Csiga és Kávé is aratott az Eszterházy Filmnapokon

Hallgatók évközi munkáinak versenyét záró díjkiosztóval értek véget a Nemzeti Kulturális Alap által támogatott Eszterházy Filmnapok őszi rendezvényei.

Szabadi Martina Laura

Hallgatók gyakorlati munkáit díjazták az Eszterházy Filmnapokon

Forrás: Mozgóképművészeti és Kommunikációs Intézet

– Az első napon Alessandro de Rosa, milánói zeneszerző a filmzenébe, Buglya Sándor a dokumentumfilm világába vezette be a résztvevőket az Eszterházy Filmnapokon. Aznap zárásként, az Uránia mozi teltházas vetítésén nagy sikerrel mutatkozott be első egészestés munkájával - Zanox című filmvígjátékával - Baranyi Gábor Benő, az Eszterházy Károly Főiskola egykori hallgatója. Másnap Borbás István, Stockholmban élő operatőr tartott mesterkurzust, amelynek fókuszában a Cannes-ban díjazott Dalok a második emeletről  című film elkészítése, a nagyszabású, építészeti-képzőművészeti hátteret is igénylő munka kulisszatitkai voltak. 

A Filmnapok versenyblokkjában, s mozgóképes hallgatók gyakorlati órákon készült munkáikkal szerepeltek, a közönségszavazást szerint a legjobb egyperces film a Fiú a vízből, amely Mezei Márk munkája. A legjobb animációs és kisérleti film a Vagyok, Szolnoki Zsófia rendezése, a legjobb fikciós film megosztott díja: - Horváth Zsombor Csiga című etüdje, és a Varga Krisztina - Verényi Rebeka alkotópáros Kávé című munkája között oszlott meg. A legjobb dokumentumfilm pedig Poscher Dominik Vigyázz! gyermekek! című kisfilmje lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában