Tűzijáték-dilemma

2022.12.31. 09:26

A völgyben durrogtassanak a sirokiak szilveszter este: a polgármester ezt a helyet ajánlja

Sirokban szilveszter napján este hattól a Kútvölgyben lehet szabadon eldurrantani a tűzijátékokat. A cél, a lakosság és a helyi ebek nyugalmát megóvni.

B. K.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Sirok polgármestere, Tuza Gábor alternatív megoldást kínál minden helyi lakónak a szilveszteri tűzijátékok ügyében. Facebook oldalán azt javasolja, legyen meg mindenki akarata úgy, ahogy szeretné, de lehetőleg mindenki legyen tekintettel mások érzékenységére, s a helyi kutyák nyugalmára is. 

-  Tűzijáték!? Legyen, ne legyen?! Értelmetlen pénzkidobás!? Riogatja a kutyákat! (mi van a villámlással és a dörgéssel?) Nem érdemes vitát nyitni, mindenkinek megvan a maga véleménye. Mégis egy érdekesség. Az idei várnap előtt hívtak páran, hogy záróakkordként lesz-e tűzijáték, mert, ha nem, akkor nem is jönnek. 

Na, ennyit. Feloldandó, a tűzijáték iránti vágyat, az önkormányzat felajánlja, hogy december 31-én 18 órakor, akinek van tűzijátéka, és nem akarja zavarni vele a településen lakókat, és a kutyákat, az kijöhet a Kút-völgybe. Ott tartunk egy nagyjából öt perces tűzijátékot, akinek van, az kihozhatja, és ő is ellőheti! 

Tudom, nem éjfélkor lenne aktuális, de akkor durrogjanak a pezsgők! Ezzel nem zavarjuk a kutyákat, a szarvasokat meg kizavarjuk a völgyből. Úgyis lerágták az összes császárfát - írja. A völgy 19 óráig lesz nyitva, utána mindenki otthon vigadjon, javasolja. 

Hozzák a gyerekeket is, hozzanak pezsgőt, koccintunk a "tüzelések" után! Találkozzunk a nagy faháznál! Kérem a megosztásokat! Köszönöm szépen. Egyébként meg Boldog, békés, eredményes és egészségben eltöltött 2023-at! - zárja gondolatait. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában