Balesetveszélyes

2022.12.10. 17:56

Két egri híd újul meg jövőre, mutatjuk, melyek ezek

Majdnem 20 millió forintot költenek az átkelőkre.

Sz. M. L.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az egri önkormányzat tájékoztatása szerint 2023 tavaszán két, mára balesetveszélyessé vált hidat újítanak fel a városban. A Klapka György utcai hídon 7,2 millió forintból végeznek majd rekonstrukciós munkálatokat. Ezek azért váltak szükségessé, mert a 2009-es felújítást követően mára a felszerkezeten hosszrepedések jelentek meg a szélektől 5 centiméterre, ezt injektálással szükséges javítani.


Szintén munkálatokat végeznek majd az érsekkerti strandnál található gyaloghídon 12,5 millióból. Megújul a faszerkezet, kijavítják a hídfők hibáit, valamint teljes korrózióvédelemmel látják el mind a korlát, mind a híd alatt futó közművek fémfelületeit.

Arról is beszámoltak, hogy az idei hídvizsgálat alapján, a fenti sürgősebb eseteket kivéve, az átkelők a korróziós állagromlás elkerülése miatt igényelnek folyamatos karbantartást. 2020-ban 32 millió forintból állították helyre az Árnyékszala és Verőszala utcákat összekötő hidat, majd tavaly 60 millió forintos beruházás keretében Felnémeten elkészült a Kovács Jakab utcai.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában