Para

2022.12.30. 15:33

Repedés látszott az egri karácsonyfán, mielőtt elbontották a Dobó térről - újabb közlemény

Úgy tűnik mégsem volt biztonságos az idejekorán elbontott ünnepi dísz az egri Dobó téren.

Sz. M. L.

Hamarabb elbontották idén az egri Dobó tér karácsonyfáját a szokásosnál

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– A nagy közérdeklődésre való tekintettel úgy tartjuk helyesnek, ha részletes tájékoztatást adunk az idei fenyő idő előtti elbontásáról – tette közzé a város hivatalos közösségi oldala Berényi Tamásnak, az Agria Film Kft. ügyvezetőjének közleményét a város karácsonyfájának korai elbontásáról. A heol.hu is többször beszámolt a szokatlan eseményről, azaz arról, hogy a szokásosnál hamarabb, jóval vízkereszt előtt elbontották a megyeszékhely főterén állt karácsonyfát.

– A fa állítását hivatalosan minden évben az önkormányzat rendeli meg a Városgondozás Eger Kft-től, ettől a munkafolyamattól függetlenül az Agria Film Kft. a Dobó térre programokat szervez és ezzel kapcsolatos egyéb feladatokat lát el. Az Agria Film Kft., mint főszervező felel a téren lévő emberek biztonságáért, velünk tartotta meg a hatósági bejárást a Katasztrófavédelem, mi biztosítjuk a tér őrzését, az egészségügyi személyzetet jelenlétét. A rendezvény kezdetekor a fát laikusként megvizsgálva azt tapasztaltuk, hogy az ferde és van rajta egy hatalmas repedés – tette hozzá a közleményben.

– Mivel városunkban a Városgondozás Eger Kft. által állított karácsonyfa kidőlésére már volt példa, így óhatatlan, hogy felelős vezetőként aggódni kezdtem, így arra kértem a Városgondozást, hogy kérjenek egy szakvéleményt a fáról, hogy az biztonságos-e. A fa ferdeségét és a repedést látva ezt követően az önkormányzat  is kérte a Városgondozást, hogy biztosítson egy szakvéleményt. A Városgondozás a szakvéleményt megkérte, szóban közölték, hogy a fa biztonságos, pántokkal meg is erősítették a repedésnél. A pár nappal ezelőtti szeles napon a téren szolgáló biztonsági őr hívott minket, hogy a fa kilengése nem ad bizakodásra okot és fura, nyikorgó hangja van. A biztonsági cég azzal a kéréssel fordult felénk, hogy a fa körül nagyobb területet zárjunk el a biztonságra való tekintettel.  A helyszínen szemügyre vettük a fát, amin újabb repedés jelent meg. Az egyeztetésnél ott tartózkodott a Városgondozás egy kollégája is, majd akkor az a felelős döntés született, hogy az esetleges balesetek megelőzése miatt a fát bontsuk el, hiszen egy újabb szakvélemény kérése azonnal nem kivitelezhető és két nagy látogatottságú program kerül megrendezésre a napokban.  Ezt követően írásban jeleztem a Városgondozás Eger Kft. vezetésének, hogy amennyiben van rá mód és lehetőség a fát bontsák el.  Ők a kérésünket nem megkérdőjelezve eleget tettek ennek – közölte Berényi Tamás, aki csütörtökön is nyilatkozott már a heol.hu-nak az ügyben az alábbi cikkben:

Mirkóczki Ádám polgármester szintén megerősítette a fentieket és felhívta a figyelmet arra, hogy egy 14 méter magas, 1,5 tonnás fa repedt meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában