Aláírások

2023.01.27. 14:12

Petíció indult az egri védőnői helyiség visszaköltöztetéséért

A csákói anyukáknak a Lajosvárosba kell járniuk.

Sz. M. L.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Már több mint százan aláírták azt az online petíciót, amely a hármas, négyes és ötös egri védőnői körzethez tartozó családokat szólítja meg.

– Mint számotokra is ismeretes, 2022. július 1. napjával a védőnői tanácsadónkat áthelyezték a Hadnagy utca 5. alól a Köztársaság tér 10/A. alá. Az akkori tájékoztatás szerint ideiglenesen, körülbelül 3 hónapra. Az elmúlt, közel 7 hónap alatt sajnálatos módon, ezzel mindannyiunknak nehézségeket okozva, nem történt meg a tanácsadói helyiség visszahelyezése. Mivel ez logisztikai és napi rutinnal kapcsolatos problémákat okoz, hiszen a Köztársaság téren csupán heti egy alkalommal van lehetőség személyes tanácsadásra és a státuszvizsgálatok elvégzésére, néhányan civil összefogásba kezdtünk és kérvényezzük, hogy a tanácsadói helyiséget helyezzék vissza az eredeti, Hadnagy utcai épületbe – olvasható a kezdeményezés szövege.

A szignózás mellett többen kifejtették a véleményüket is a helyzetről. Volt, aki azt írta, nehéz eljutni a tanácsadóba egy 16 hónapos gyerekkel, 8 hónapos terhesen.

Egy másik édesanya kiemelte, a lajosvárosi helyiség neki kifejezetten messze volt. Munka mellett várandósan segítséget kellett kérnie, hogy megoldja a közlekedést. Hangsúlyozta, a Hadnagy úton sokkal kényelmesebb volt mindenkinek. Többen azt is kiemelték, hogy nem mindenki számára elérhető az autós közlekedés, s nem hiába szokott a védőnői körzet a lakhely közelében lenni.

– Az emberek jót akarnak maguknak és a gyermekeiknek. Nem azt, hogy a város vezetése a saját érdekét a kényelmünk elé helyezze – vélekedett egy aláíró.

Volt, aki azt írta, a védőnőknek és a családoknak is nagy könnyebbséget jelentene, ha újra a régi helyre járhatnának, volt olyan akinek a férje szabadságot vett ki, hogy eljussanak a védőnőhöz, s akadt olyan is, aki azt írta, így a körzetesítésnek sincs semmi értelme.
 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában