Vita hevében

2023.01.13. 08:28

Szűcs Tamás Evat igazgató szerint az egri városvezető vállalhatatlan hangnemben kommunikál

Az Evat igazgatója szerint őt próbálja besározni Mirkóczki Ádám

Sz. M. L.

A Katona téri parkolóház bejáratára lakat került

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

–  A január első hetében tartott sajtótájékoztató után Mirkóczki Ádám polgármester és Minczér Gábor alpolgármester is megszólalt a parkolóház ügyben, akiknek sajnálatosan egyetlen konkrét javaslatuk sem volt a helyzet megoldására, ellenben folyamatosan valótlan rágalmakkal és személyeskedő sértegetéssel igyekeznek besározni engem, az EVAT Zrt. Igazgatóságának tagjait, az önkormányzati cégek vezetőit – legutóbb éppen a polgármester saját közösségi média oldalán engedett meg magának egy teljesen vállalhatatlan, városvezetőhöz kicsit sem méltó hangnemet. Rettentően méltatlannak tartom ezt a fajta viselkedést a városvezetéstől, különös tekintettel arra, hogy mindezt az egriek kárára teszik – válaszolt korábbi kérdéseinkre Szűcs Tamás, az Evat Zrt igazgatója.

Kitért arra is, hogy a 2020 áprilisa óta fennálló, tulajdonosi döntés és szerződés nélküli üzemeltetés eddig már közel 200 millió forintos veszteséget okozott az Evat-nak. A Mirkóczki Ádám polgármester mulasztásából fakadó helyzetért azonban az Evat Zrt-t nem terheli felelősség, véli. A cég igazgatósága több esetben fordult a polgármesterhez a helyzet megoldása érdekében, eredménytelenül. Mirkóczki Ádám polgármester még a közgyűlés napirendjére sem volt hajlandó venni a kérdést.

– Az összesen 153 parkolóhely megszűnése rendkívül súlyosan érinti a kórházi dolgozókat, a betegek hozzátartozóit, a piaci árusokat, a vásárlókat, a környéken élőket és nem utolsó sorban azokat a vendéglátóhelyeket és szállásadókat, akik itt béreltek parkolóhelyet vendégeik számára. Ez a döntés súlyos csapás az egyébként is nehéz helyzetben lévő vállalkozásoknak. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a parkolóház bezárt állapotban is pénzébe kerül a városnak és még bevételt sem termel, ami a bérleti költséget kompenzálná. Az Evat korábbi vezérigazgatója, dr. Fodor András már 2020 augusztusában felhívta a polgármester figyelmét arra, hogy az önkormányzat készfizető kezességvállalása mindenképp fennáll a parkolóház tulajdonosának, és maga Mirkóczki Ádám polgármester is elismerte korábban, hogy nincs olyan jogszerű opció, amiben az önkormányzatot ne terhelné bérlési vagy vásárlási kötelezettség. A parkolóházzal kapcsolatos eredeti szerződés egy, az előző városvezetéstől örökölt helyzetet teremtett, amelynek egyetlen értelmes és anyagilag elfogadható megoldása az lett volna, ha a Mirkóczki Ádám vezette önkormányzat 2020 tavaszán, mintegy féláron, élt volna a megvásárlás lehetőségével. Az érvényes bérleti szerződés nélküli üzemeltetés a lehető legrosszabb és legköltségesebb megoldás volt, és az elmúlt két évben eltűrt állapot a mostani polgármesteri aláírás hiányában azt eredményezné, hogy a városnak 15 év alatt több mint 1 milliárd forintot kellene fizetnie – fogalmazott Szűcs Tamás.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában