Nagy fogás

2023.02.27. 09:55

Tippek egy egri horgásztól, hogy hogyan válasszunk horgászhelyet

A kedvenc horgászhelyeink megválasztásánál minden horgásznál más-más érv dominál – mondta kérdésünkre Salamon Gábor, a horgászboltot is üzemeltető egri horgász.

S. S.

A pecások körében sokan tudják Gáborról, hogy igen tapasztalt, és nem egy csúcsragadozó – közöttük egy 96 kilogrammos harcsa az egerszalóki víztározón – akadt már a horgára. 

– Vannak tavak, ahol a ragadozó halak is eredményesen foghatók, és a rájuk előszeretettel horgászók előtérbe helyezhetik e helyeket. Nem minden tóban lehet azonban afrikai harcsát vagy esetleg tokot fogni, pedig sokaknál ez is szempont lehet. A legtöbb pecás ugyanis a fogni kívánt halfajta bősége miatt választja meg magának a kedvenc horgászvizét. Akadnak olyan tavak, ahol híresen nagy amurokra vagy pontyokra lehet számítani, ami szintén sok horgásznak jelenthet nagy kihívást, és emiatt vonzó lehet ez a hely – magyarázta kérdésünkre. 

Salamon Gábor emellett azt is elárulta, hogy ő két vízterület mellett teszi le a voksát. Az egyikre a közelsége miatt szavaz, ez a szalóki tározó. Az ember munka után gondol egyet és már kint is van, fogalmaz. A másik pedig a Tisza-tó

– Inkább ez utóbbi a nagyobb kedvenc számomra, illetve a nagyobb kihívás is. Hatalmas vízterület, ahol az ember, kiszakadva a városi nyüzsgésből, szinte mindig tud találni egy kis csendes zugot. Itt majdnem miden időszakban megválaszthatjuk a megfelelő horgászmódszert, és megtalálhatjuk a fogni kívánt halat – tette hozzá.

Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában