Heol.hu Videó

2023.06.29. 08:35

Játszva tanultak a vírusokról, baktériumokról a sarudi táborban +videó

Kedden a sarudi Erzsébet-táborba járó gyerekek ismerkedhettek meg a többi közt a kézmosás és a helyes antibiotikum-használat fontosságával.

HEOL

Egészségtábor Sarudon

Forrás: Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

Fotó: Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

A gyermekeket célzó egészségfejlesztési programok a tanév végével is folytatódnak, a Heves Vármegyei Kormányhivatal népegészségügyi szakemberei nyári táborokban tartanak foglalkozásokat. 
A tüsszentés során akár méterekre eljuthatnak a kórokozók, a vírusokat pedig nem tekintjük élőlényeknek – ezekre az információkra csodálkoztak rá leginkább a Sarudon táborozó alsós gyerekek. A népegészségügyi szakemberek kísérletekkel, játékos bemutatókkal hívták fel a figyelmüket az egészséges életmód és a higiénés szabályok fontosságára. 
Dr. Dósáné dr. Fekete Márta helyettes vármegyei tisztifőorvos, az egészségfejlesztési osztály vezetője elmondta, a nyáron gyermektáborokba viszik el az interaktív órákat, amelyeket – csakúgy, mint iskolaidőben – ingyenesen biztosít a kormányhivatal. 

A sarudi Erzsébet-táborban is fontos, hogy a gyerekek minél többet, de játszva tanuljanak az egészséges életmódról – mondta el Pásztor Endréné. A táborvezető pedagógus szerint már az is nagy segítség sok szülőnek, hogy biztosítják a felügyeletet, és a napi négyszeri étkezést, de a szervezők igyekeznek minél több élménnyel, kirándulásokkal, foglalkozásokkal megtölteni a tábori hetet. 
A gyerekek örömmel vettek részt az egészségfejlesztési órán, kollégáink pedig megígérték, hogy jövőre is eleget tesznek a meghívásnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában