Egészségügy

2023.06.25. 13:37

Októbertől lesz új ügyelet Hevesben

Október elsejétől veheti át az ügyeleti ellátást a mentőszolgálat Hevesben.

T. B.

Az elmúlt hónapokban csend honolt azzal kapcsolatban, mely vármegyékben veszi át a háziorvosi ügyeleti ellátást az Országos Mentőszolgálat. Legutoljára májusban Komárom-Esztergomban és Békésben történt változás. Ahogy arról márciusban hírt adtunk, az eredeti tervek szerint Hevesben júniusra tűzhették ki a csatlakozást, ez mégsem történt meg. Korábban egy miskolci sajtótájékoztatón kérdeztük Győrfi Pált, az OMSZ szóvivőjét, hogy Hevesben június elsején indul-e az ügyelet, akkor kifejtette, az indulásnak vannak feltételei, folyamatban vannak eszközbeszerzések, ennek függvényében indulhat el az egyes megyékben az átalakított ügyelet. Az egyes megyéknél 30 nappal korábban kell közölni, hogy bevezetik-e az új ügyeleti rendszert.

A mentők honlapján közzétett friss táblázat szerint az átalakítás ősszel folytatódik, Baranya, Veszprém és Jász-Nagykun-Szolnok megyében is a mentők új ügyeleti számát, a 1830-at kell majd hívni, és ott igazítják el a betegeket. Októbertől viszont Hevesre is kiterjesztik a rendszert, Tolnával és Csongrád-Csanáddal egyetemben. Novemberben Zala, Somogy és Bács-Kiskun következik, december elsején pedig Vas és Nógrád. Fejérben 2024. január 5, Pest vármegyében pedig jövő év február elseje az átállás tervezett ideje.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: PixaBay)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában