Árvízkárosultak

2023.06.16. 14:05

Újjáépítésre lesz szükség Gyöngyöstarjánban a villámárvíz után, Recsken is nagy a baj

A villámárvíz károsultjainak otthonai sok esetben lakhatatlanná váltak.

HEOL

Horváth László Gyöngyöstarjánban egyeztetett az újjáépítésről

Forrás: Horváth László/Facebook

Gyöngyöstarjánban és Recsken járt  csütörtök délután Horváth László, országgyűlési képviselő és Sztojka Attila, kormánybiztos. A károsultakkal arról egyeztettek, milyen megoldások jöhetnek szóba, hogy biztonságos körülmények között folytathassák életüket.

A fórumokról Horváth László közösségi oldalán a következőket tette közzé: Gyöngyöstarjánban és Recsken rendkívüli mértékű anyagi károkat okozott a múlt csütörtöki villámárvíz. Gyöngyöstarjánban egy család otthona lakhatatlanná vált, de a település egészének kormányzati segítségre van szüksége - írta Gyöngyös és környéke országgyűlési képviselője, Horváth László.

- Sztojka Attila kormánybiztossal a helyszínen egyeztettünk a település vezetésével és a kárt szenvedettekkel: sok esetben a helyreállítás sem jöhet szóba, újjáépítésre lesz szükség - tette hozzá a képviselő.

Horváth László egyébként nem csak a kormánybiztossal egyeztetett a gyöngyöstarjániak ügyében, hanem a Mátrai Erőmű új vezérigazgatójával, Vécsi Györggyel való találkozóján is szóba került a probléma.

- Mai egyeztetésünket a köszönettel kezdtem: a Mátrai Erőmű is azonnal segítséget nyújtott a katasztrófa sújtotta Gyöngyöstarjánban - írta kommentben a találkozóról szóló bejegyzése alá.

A gyöngyöstarjáni találkozót követően Recsken jelentek meg a politikusok az érintettekkel egyeztetve. A délutáni fórumról ezidáig hivatalosan nem sok minden tudtunk meg, de annyi bizonyos, hogy családonként fogják megvizsgálni, hogy kinek, miként tudnának segítséget nyújtani kormányzati segítséggel.

Megtudtuk azt is, hogy a fórumon az is elhangzott, hogy a lehető legrosszabb forgatókönyv jelenleg, ha egyesek a tragédiából politikai hasznot szeretnének húzni. Most az a feladat, hogy minden károsult biztonságos lakhatási körülmények közé kerüljön. A tárgyalások folyamatosak, türelem kell a végső megoldáshoz.

Mindeközben péntek délelőtt Farkas Dezső, a recski helyi roma károsultak képviselője arról tájékoztatta a Hunyadi utcából kilakoltatott családokat, hogy az utcában a rendőri biztosítás megszűnt péntektől.

A terület megfelelő fertőtlenítése után, aki akar, visszaköltözhet házába. Arra kért mindenkit, jól gondolja meg a döntést. Azt javasolta a károsult családoknak, hogy amíg a továbbiakról nem kapnak tájékoztatást, addig senki ne költözzön vissza, hiszen egy újabb esőzés hasonló katasztrófához vezethet! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában