Vizsgaidőszak

2023.06.27. 13:32

Zajlanak a záróvizsgák a gyöngyösi campuson

Két nap alatt 158-an adnak számot a tudásukról gazdaság-, illetve agrártudományi, valamint informatikai területen.

Sz. Sz. I.

A nyári vizsgaidőszak fontos esemény a gyöngyösi campuson

Forrás: - Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Kedden megkezdődtek és szerdán fejeződnek be a végzős hallgatók záróvizsgái Gyöngyösön, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campusán. Dr. Bujdosó Zoltán, a campus főigazgatója arról tájékoztatta portálunkat, hogy 13 bizottságban összesen 158-an tesznek záróvizsgát gazdaságtudományi, agrártudományi és informatikai területen. Közülük 20-an angol nyelven ad számot tudásáról. A 138 magyar alap- és mesterképzéses, valamint felsőoktatási szakképzéses hallgató közül a legtöbben valamilyen felsőoktatási szakképzési szakon fognak végezni.  

– Érdemes tudni azt, hogy a nyári záróvizsga időszak mindig fontos esemény a campusunkon, hiszen ilyenkor egyrészt a mesterszakos hallgatók végeznek nagy számban. Másrészt, itt szerezhetik meg, főleg a felsőoktatási szakképzésben azokat a plusz pontokat, amelyekkel a továbbtanulásukat elősegíthetik. Idén különösen jelentős ennek a szerepe, hiszen a felvételi körülményei is lényegesen egyszerűbbek, könnyebbek voltak. A vizsgázók számát tekintve legnépszerűbb immár két éve a gyógy- és fűszernövények szak az elmúlt két évben, nemcsak a felvételin, de a végzés során is, mert szerencsére nagyon kicsi a lemorzsolódás. A gazdaságtudományi szakok közül a kereskedelem és marketing, a gazdálkodási és menedzsment, illetve a turizmus-vendéglátás szakok most a legnépszerűbbek. Szerencsére már egészségügyi korlátozásokra sincs szükség. Januárban még a vizsga lebonyolításánál, illetve az eredményhirdetésnél élt az a szabály, hogy két hallgató volt benn egyszerre, és utána eredményt hirdettünk. Most már erre a korlátozásra sincs szükség, minden a járvány előtti éveknek megfelelően zajlik. A diplomaosztásra július 21-én kerül sor az oklevélátadó ünnepségre – tájékoztatott dr. Bujdosó Zoltán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában