Ki vagy te?

2023.07.05. 20:50

Az egri DK Orosz Ibolyától kérdezi, hogy ki DK-s az Evatban

Számon kérték a frakcióvezetőt egy mondata miatt.

Sz. M. L.

Orosz Lászlóné Ibolya, a Fidesz-KDNP egri frakcióvezetője az egri közgyűlésen (Archív fotó)

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Múlt héten kedden felszólítottuk az egri Fidesz-frakció vezetőjét, hogy tisztázza azt az állítását, hogy ki az az EVAT igazgatósági tag, aki szervezetileg a Demokratikus Koalíció egri szervezetéhez tartozik. Erre 48 óra haladékot adtunk, Orosz Lászlóné erre nem reagált, továbbra is várjuk a választ – írta közleményben az egri DK. Mint ahogy arról beszámoltunk, Orosz Ibolya Fidesz-KDNP frakcióvezető korábban sajtótájékoztatón azt mondta, a közgyűlésen Mirkóczki Ádám polgármester gyakorlatilag az igazgatóságban tartott egy Momentumos és egy DK-s politikust.

– Természetesen nem lepődtünk meg a Fidesz hozzáállásán. Miközben az itt élők nap mint nap szembesülnek az orbáni infláció pusztító hatásával, és ezt a politikát az egri Fidesz is támogatja, addig az sem áll távol a kormánypárt helyi képviselőitől, hogy adott esetben akkumulátorgyárat telepítsen Egerbe (nem támogatták azt a kezdeményezést sem, hogy ilyen üzemek ne épülhessen városunkban népszavazás megrendezése nélkül). Éppen ezért nem lepett meg minket, hogy a Fidesz egy ilyen egyszerű kérdésre sem hajlandó választ adni. A választókerületi szervezetünk úgy, ahogy eddig, ezután sem fog részt venni abban a politikai roncsderbyben, amely Egerben folyik. A jelenlegi politikai elit inkább személyi kérdésekkel és saját érdekeikkel foglalkozik, miközben a DK a mindennapi problémákkal, az egész választókerületet sújtó inflációval, egy modern Eger megtervezésével foglalkozik. A Demokratikus Koalíció, és nem a Fidesz a lokálpatrióta erő – írták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában