A zene az kell

2023.07.13. 12:11

Különlegességekkel készülnek a Debrői Gitárnapokra

Július 14. és 16. között ismét megpendítik a húrokat Aldebrőn és Feldebrőn. Hatodik alkalommal rendezik meg a Debrői Gitárnapokat.

Fekete-Vadászi Erika

Ismét megpendítik a húrokat

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

– A programsorozattal mindig is az volt a célunk, s ezt most is így van, hogy vidékre is eljuttassuk az igényes, klasszikus zenét, mindezt ingyenesen. Most is készülünk újdonságokkal. Csáki András különleges koncerttel készül szombatra, Romantikus gitár és klasszikus gitár című produkciójával. A vasárnapi zárókoncert pedig igazán egyedivé teszi majd az idei a Debrői Gitárnapokat, ugyanis a tervek szerint 15 gitáros játszik majd együtt. Ilyenre korábban még nem volt példa a környéken – mondta el portálunknak Veres Tünde, a rendezvény szervezője, aki megjegyezte, egyre híresebb a gitárnapok. Egyre többen érdeklődnek iránta az egész országból, már sokan lefoglalták a környékbeli szálláshelyeket, és a helyiek körében is nagy népszerűségnek örvend az esemény. 

Pénteken 19 órától az aldebrői templomban DouCorde gitárduó koncertjén vehetnek részt az érdeklődők. 

Szombaton, szintén este 7-kor Feldebrőn csendülnek fel a dallamok a templomban, Csáki András Liszt Ferenc-díjas gitárművészt hallgathatják meg. 

Vasárnap pedig Aldebrőn zárul a programsorozat, 19 órától Fellegi Dávid gitárművész vezényletével tartják meg a zenekar koncertjét. 

Csáki András mesterkurzusokat is tart az érdeklődőknek az aldebrői népházban szombaton és vasárnap reggel 9 órától. A kurzus nagyon népszerű, gyorsan beteltek rá a helyek, de bárki csatlakozhat, hogy belehallgasson a zenélésbe, jegyezte meg a szervező. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában