Döntések

2023.07.04. 16:30

Lőrinciben ismét elnapolták a mátravidéki erőműi parkolók ügyét

Ülésezett a képviselő-testület, több döntés is született.

T. O.

A mátravidéki erőműi parkolás továbbra is megoldatlan

Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Lőrinciben rendkívüli ülésen, különösebb vita nélkül határozott a képviselő-testület arról, hogy a törvény változása következtében a a védőnői szolgálat működéséhez köthető Bem utcai ingatlant ingyenes használatra átadják a kórháznak. A döntést segítette, hogy a tanácskozáson elhangzott: minden környező település vezetése ugyanígy cselekszik. (A hatvaniak kivételével. Utóbbi városban ugyanis – mint arról beszámoltunk – egy nappal korábban a képviselők nemmel szavaztak megállapodás megkötéséről.)

Mint ismert, júliustól életbe léptek a védőnői hálózatot érintő változások, ami alapján a területi védőnőket átveszik az önkormányzatoktól, azonban a rezsit és a béren kívüli juttatásokat továbbra is a városnak kellene fizetnie. Horváth Richárd hatvani polgármester azzal érvelt, hogy további tárgyalásokra van szükség, mielőtt megkötnék a megállapodást, mivel az a jelenlegi formájában plusz kiadást jelentene önkormányzatuknak.

Azt Lőrinciben is szeretnék elérni, hogy a fenntartási költségek teljes egészében a kórházat terheljék.

A képviselők megszavazták, hogy Lőrinci csatlakozik a lakossági LED-csere programhoz, aminek eredményeként a helyiek ingyenesen juthatnak energiatakarékos izzókhoz. November közepétől indul majd a regisztráció, amelynek részleteiről a későbbiekben tájékoztatják az érintetteket.

A tanácskozáson ismét terítékre került a mátravidéki erőműi hobbikertek ügye. A képviselő-testület úgy döntött, hogy újabb egy évre kibérelhetők a háztartási parcellaként használt önkormányzati tulajdonú földterületek, az ide tervezett parkolók és garázsok kialakítására alkalmas terület egy részének értékesítési szándékát viszont felfüggesztette a grémium. A parkolási gondok azonban ezzel továbbra is megoldatlanok maradhatnak, legalábbis egyelőre. Ősszel ugyanis újra napirendre tűzik – immár sokadszor – az évtizedek óta meglévő problémát.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában