Szűrőbusz

2023.07.15. 08:30

Négy keréken érkezik a segítség Mátraderecskére

Mátraderecskére is megérkezik a szűrőbusz július 20-án. Délelőtt 10-től délután négyig vehetik igénybe az ingyenes prevenciós vizsgálatokat a településen élők.

Barta Katalin

Kerecsend után Mátraderecskére is megérkezik a szűrőbusz

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Mátraderecskén folytatódik a Helybe visszük a szűrővizsgálatokat elnevezésű, országos kampány, melynek keretében a szűrésre jelentkezőknek az előzetes regisztráció után lehetőségük lesz ujjbegyből történő vérvétellel vércukor- koleszterin- húgysavszint mérésre, vérnyomás, pulzus ellenőrzésre, szívérrendszeri, stroke kockázat becslésre, nőgyógyászati szűrésre. Július 20-án délelőtt tíz órától  az általános iskola előtti udvaron várják mindazokat, akik szeretnének többet tudni egészségi állapotukról.    

Korábban portálunkon már beszámoltunk arról, hogy a nyári szünetben országszerte tíz szűrőbusz kezdi meg működését a vármegyékben, amelyek mostantól a vármegyei kórházak koordinálásával látják el feladatukat. jellemzően olyan szűrési helyszíneket választanak, amelyek viszonylag távolabb esnek az erre alkalmas egészségügyi intézményektől, s emiatt nehezebben jut el a lakosság a prevenciós vizsgálatokra. A cél a megelőzés, a betegségek korai szakaszban való felismerése, s az azt követő gyógyulás esélyeinek növelése.

Arra biztatják a lakosságot, hogy minél többen vegyenek részt az ingyenes vizsgálatokon egészségük megőrzése érdekében. A résztvevők vigyék magukkal személyi igazolványukat és TAJ-kártyájukat is!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában