Jegyzet

2023.07.03. 08:00

Szűrés

A szűrésre várakozóktól nem loptak el sok időt.

Barta Katalin

Sokan vártak az ingyenes szűrésre Kerecsenden

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Kerecsendre minap szűrőbusz érkezett, ahol ingyenesen lehetett igénybe venni különböző vizsgálatokat. Magam is voltam már ilyenen pár éve, és nagyon jó kezdeményezésnek tartottam. Kár, hogy akkor alig tudott róla valaki, így néhányan kényelmesen, várakozás nélkül túlestünk egy-két vizsgálaton. Most azonban, a jó kommunikációnak hála, mindenki értesülhetett a lehetőségről. Reggel kilenckor már legalább harmincan álltak sorba. 

Politikusok is érkeztek a nyitányra, s röviden, tömören méltatták az esemény jelentőségét. Ez rendben is van. A szűrésre várakozóktól nem loptak sok időt. Dél körül újabb politikus érkezett, hogy meggyőződjön, minden rendben van-e. Rendben volt. 

Miután megírtam a tudósításokat, fűnyírásba kezdtem abban a hitben, a falunkban minden nehézség ellenére is van kapaszkodója az embereknek. Ezt támasztotta alá, hogy egy héttel korábban civil kezdeményezésre, az önkormányzat támogatásával remek ingyenes egészségnapot szerveztek. 

Délután három körül rám integetett egy középkorú asszony. Elmondta, több ismerősével együtt azért kéredzkedtek el a munkahelyükről, lemondva az órabérükről, hogy részt vehessenek a vizsgálatokon. A délután négyig meghirdetett rendezvényen azonban már délután kettőkor azzal szembesültek, hogy nincs több kapacitás, hiába igyekeztek tenni egy lépést az egészségükért. Hosszan hallgattam, s csak annyit tudtam mondani, nagyon sajnálom. Azt ígértem, ezt is megírom. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában