Vissza a gyökerekhez

2023.08.12. 19:55

A vízilabdás sikerek után a szőlőbirtokon folytatja Lőrincz Bálint

Sikerekben gazdag vízilabda-karrierje lezárása után Lőrincz Bálint a családi szőlőbirtok gazdasági igazgatójaként folytatja, derül ki a St. Andrea honlapján közölt interjúból. A beszélgetésben hitről, nagy lépésekről és maximalizmusról is mesél.

Szabadi Martina Laura

Lőrincz Bálint a családi borászatban folytatja

Forrás: standrea.com

Sikeres sportkarrier lezárása után tér most vissza a családi borászatba Lőrincz Bálint. Azt mondja, maximalista, a sportban pedig hatványozottan igaz ez. 

- Az egész sportkarrieremet végig kísérte az a vágy, hogy olimpiai bajnok legyek és a legmagasabb szinten tudjak játszani – ez éltetett, emiatt dolgoztam nap mint nap, nagyon keményen. Viszont úgy voltam vele, hogy ha már nem gondolom azt, hogy van akár csak 1% esélye is annak, hogy válogatott legyek, akkor válószínűleg abba fogom hagyni a vízilabdát. Ez a pillanat idén nyáron jött el. Az igazsághoz tartozik, hogy a döntés meghozatalakor nem tudtam, mit fogok még csinálni, merre fogok elindulni a vízilabda után. Sokszor el is mondtam, hogy valószínűleg nem a St. Andrea kötelékein belül fogok dolgozni, hiszen az mindenkinek olyan kézenfekvő megoldásnak tűnik. Azonban eljött a nap, amikor kaptam egy Gondviselő „üzenetet” és megvilágosodtam, hogy nekem mégis ez az utam – fogalmazott Lőrincz Bálint.

A gyerekkoruk, az életük része volt a St. Andrea a testvéreivel. Már egészen kicsi korunktól kezdve, segítettek a szüleiknek: szőlőben, pincében, rendezvényeken, mindig ott, ahol éppen volt lehetőség.

- Nyilván a profi sport annyi elfoglaltságot jelentett, hogy nem volt sok időm, ezért egy kicsit háttérbe szorult az aktív jelenlét, viszont a sikereket és a nehezebb pillanatokat is együtt éltem meg a St. Andrea csapatával, a családommal – mesélte. Most gazdasági igazgató lett. Szerinte egy ilyen pozícióhoz a cég működésének minden apró részletét ismerni kell és abból lehet építkezni.

- Nagyon élvezzük, hogy a szüleinkkel együtt tudunk dolgozni. Hiszem, hogy életkorból és habitusból adódóan mindig egy új lendület érkezik a fiatalabb generációval. Fontos, hogy összhangban tudjunk együtt dolgozni és úgy érzem, hogy ez megvan. Szeretném magamból kihozni a maximumot. Az első és legfontosabb dolog, amit már említettem, hogy a cég működésének minden részletét megismerjem. Párhuzamosan stratégiát építünk, fejlesztéseken és újdonságokon dolgozunk. Két évtizednyi munka után most erős alapokra építkezünk, így lesz lehetőségünk egy-egy látványosabb, nagyobb lépésre is: talán még néhány meglepetés is belefér majd! Nagyon fontos számunkra az a hitvallás, filozófia és üzenet, ahogyan édesapám és bátyám készíti a borokat. Ha tehetnénk, mindenhol személyesen beszélnénk borainkról és a hitről. Ez nemcsak a munkában, hanem az élet minden területén fontos alappillére az életünknek. Reményeim szerint a Lőrincz család folyamatos bővülése jó alapot fog biztosítani a jövőt illetően – mesélt családjáról és az értékekről, melyeket fontosnak tartanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában