Falunap

2023.08.06. 17:30

Díszpolgárt avattak, szép virágos kerteket jutalmaztak a kerecsendi falunapon

Kissé zord időben, de sok érdeklődő jelenlétében rendezték meg a kerecsendi falunapot vasárnapdélután a sportpályán.

Barta Katalin

Dr. Kiss Sándor veszi át a Díszpolgári címet Sári László polgármestertől

Forrás: Beküldött fotó

A szombati fergeteges hangulatú romanap után vasárnap délután a falunapi programokkal folytatódott a kercsendiek ünnepe. Sári László polgármester köszöntötte a jelenlevőket, majd dr. Kiss Sándornak, a falu nyugalmazott címzetes jegyzőjének átadta a Kerecsend Díszpolgára címet. Az önkormányzat által alapított rangos elismerést azok érdemlik ki, akik a  helyi közéletben a település gyarapodása és hírnevének öregbítése érdekében több évtizedes munkát folytattak. 

Kiss Sándor 1990-től jegyzőként szolgálta a közösséget. Tevékenysége alatt bővült a közműhálózat, megújultak a legfontosabb középületek, játszótérrel, emlékparkkal gyarapodott a község. Nevéhez fűződnek az emlékezetes, kábel tévén közvetített szilveszteri  élő műsorok, a helyi újság szerkesztése. Hivatali munkája mellett lelkesen szervezte a Faluvédő Egyesület titkáraként a majálisokat, a Tisza túrákat, kirándulásokat.

Kiemelkedő pályázati munkát végzett. Nagyrészt neki köszönhető a Roma Integrációs Program, a Biztos Kezdet Klub, a Családi napközi, a Hagyományok Háza létrejötte is. 

Az elmúlt 32 év alatt mindig önzetlen, odaadó és felelősségteljes munkát végzett a kerecsendiek érdekében. Sári László úgy fogalmazott, hogy magas színvonalú szakmai munkáját mindig halkszavú, megértő bölcsesség jellemezte, emberszeretete, empátiája, segítőkészsége mindenkinek példaértékű lehet.

Ezt követően adták át a Csak Egy Lépés Egyesület által immár harmadik alkalommal meghirdetett Kerecsend Legvirágosabb Kertje verseny díjait. Mint az Szajkó Marikától, az egyesület vezetőjétől megtudtuk, idén tizenegyen jelentkeztek és mutatták meg a községnek ápolt, virágos kertjeiket. Mivel mindannyian sok energiát, időt áldoztak portájuk szebbé tételére, minden jelentkező kapott  egy jelképes kis ajándékot. A legszebb kertnek járó díjat és emlékplakettet idén Keresztesi Györgyike vehette át, második helyen végzett Kecsmárné Judit, míg a harmadik helyezést Szabó Sándorné Jurácsik Katalin érdemelte ki. 

A köszöntések után Tarna Kiss László szórakoztatta a közönséget.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában