Garázdaság, drog

2023.08.01. 13:21

Hat bűnözőt lekapcsoltak, újabb hat keseríti a tarnalelesziek életét

Tarnaleleszen szinte mindennapos a rendőri jelenlét, 16 térfigyelő kamera is pásztázza a falu forgalmasabb részeit, a garázda elemek azonban újra és újra felbukkannak. Sok helyi szerint nem kell ide vándorcirkusz, minden nap akad valami rácsodálkozni való történet a településen.

Barta Katalin

A falu polgármestere kezd belefáradni a garázda emberekkel folytatott, állandó küzdelembe

Forrás: GoogleMaps

Tarnaleleszen néhány garázdálkodó ember, köztük kiskorúak is, hétről hétre megbotránkozást váltanak ki a helyi békés  lakosságból. Nemrégiben a falu központjában lévő emlékmű kerítését rongálták meg az éj leple alatt, a temetőben síremléket tettek tönkre, rendszeresen ellopják a kihelyezett virágokat, a drogos fiatalok látványa is mindennapos jelenség.

Kovács Béla, a falu polgármestere kezd belefáradni a garázda emberekkel folytatott, állandó küzdelembe. A legutóbb egy szépen felújított középületet firkálták össze. Portálunk érdeklődésére  elmondta, hogy az ezerhétszáz lakosú faluban 10-15 ember jelent állandó bosszúságot a békés lakosság számára. Az előző  hónapokban a pétervásárai rendőrség segítségével hat bűnözőt sikerült rács mögé juttatni ideig-óráig, azonban helyettük azóta újabbak léptek. Tudomása szerint a környező településekről rendszeresen érkezik a drogutánpótlás, amelynek útját szinte lehetetlen követni. Rendszeresen előfordul, hogy egyesek Egerbe járnak lopni, az ott eltulajdonított  holmit értékesítik, s ebből veszik meg az olcsó drogot, amit Leleszen adnak tovább.

A rendőrség munkájára nem lehet panasz, hiszen az első jelzésre jönnek, a lakosság azonban sokszor már nem is tesz feljelentést, mondván úgysem történik semmi. A faluban egyelőre 16 térfigyelő kamera rögzíti az eseményeket, ahhoz azonban, hogy azonnal fel lehessen lépni a bűnözőkkel szemben, a lakosság hivatalos bejelentésére is szükség van. 

Megtudtuk azt is,  hogy a többnyire cigányok lakta Dankó utcában a múlt héten két alkalommal is betörtek, s onnan élelmiszert loptak olyan családtól, akik közmunkából élnek, szerény körülmények között.

Kovács Béla szerint a lakosság összefogása nélkül nehéz megállítani a bűnözőket. Arra kér mindenkit, ha bármilyen gyanús esetet tapasztal, azonnal hívja őt vagy a rendőrséget. - Nemrégiben járt nálunk egy vándorcirkusz.  Az egyik lakos úgy fogalmazott, nem kell ide vándorcirkusz, amikor mindennapos a cirkusz a rendbontók miatt - zárta gondolatait a polgármester.   

 

   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában