Veszélyes!

2023.08.27. 12:30

Vegyszeres gyomirtás lesz a Gyöngyös-Vámosgyörk vasútvonalon

Az érintett szakaszon szeptember 4-én tervezi a MÁV a beavatkozást.

Szabó István

A gyöngyösi vasútállomásnál is gyomirtás lesz

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: CZIMER TAMAS

A MÁV Zrt. megkezdi a Miskolc Területi Igazgatóság működési területén az állomások, illetve egyes vonalak vegyszeres gyomirtását, adta hírül a gyöngyösi városháza. Közlésükszerint a Gyöngyös–Vámosgyörk vonalon szeptember 4-én tervezik a beavatkozást.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint a gyomirtás a következők szerint történik:

Az állomások, megállóhelyek és vonalszakaszok területeit az ütemtervben megadott időpontokban kezelik. A vonat tervezett indulása 5 óra 30 perc, befejezése a napi program teljesítése. A vegyszeres gyomirtó szerelvény operatív menetrendje és az Unimog tehergépkocsik útvonalterve az időjárás miatt, vagy forgalmi okokból módosulhat, 1-4 nap eltolódás lehet. Amennyiben napközben az időjárás szél vagy eső miatt nem engedi a munkavégzést, úgy a programot éjszaka is végzik. A gyomirtásra használt vegyszerek munkaegészségügyi várakozási ideje 0 munkanap, ezért a vegyszer felszáradása után a permetezett területeken munka végezhető.

A gyöngyösi városháza közleménye felhívja a figyelmet arra is, hogy a kezelt területen legeltetni, illetve onnan származó takarmánnyal 14 napon belül etetni tilos!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában