Véradás

2023.09.06. 18:40

Akinek elmúlt a Pelikán-nap, ment vért adni a gyöngyösi kórházba

Civil véradást szervezett az egri Norma Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt a gyöngyösi kórházban.

Szabó István

Civil véradás a gyöngyösi kórházban

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Civil véradásra kerültsor szerdán Gyöngyösön, a Bugát Pál Kórházban. Verébné Godó Ildikó, a Magyar Vöröskereszt Gyöngyös Területi Szervezete vezetője ottjártunkkor elmondta, hogy az egri Norma Alapítvánnyal karöltve szervezték meg az alkalmat.

– A Norma Alapítvány a véradók számára hozott ajándékokkal is hozzájárult a véradónap sikeréhez. Minden 18 és 65 év közötti véradót vártunk, aki úgy érezte, szeretne és lehetősége is van segíteni. Az első három órában 36-an nyújtották a karjukat. Civil véradást évente két alkalommal, tavasszal és ősszel szoktunk szervezni. A rendszeres véradók mellett, szerencsére, sok új donor is megjelenik ilyenkor. Elsősorban azokra gondolok, akiknek az ideje csak alkalmanként engedi meg véradásra jönni. Nem első véradók ők, de nem rendszeres donorok. Egyelőre a fiatalok közül kevesen voltak, hiszen iskolaidőben vagyunk, bízunk benne, hogy délután többen fel tudnak keresni bennünket. Egészségügyi korlátozások szerencsére nincsenek, még a tigrisszúnyogok miatt sem. Reméljük, ez így is marad – részletezte Verébné Godó Ildikó.

A gyöngyösi Hliva Mária rendszeres véradó, most is örömmel jött.

– Segítő szándékkel jöttem vért adni, de a saját egészségem érdekében is. Azt gondolom, mindenkinek jót tesz a véradással járó "vérfrissítés". Igyekszem minden alkalmat megragadni, hogy vért adhassak. Amint elérkezik a Pelikán-nap, tehát lejárt az előző véradástól számított kötelező várakozási idő, máris azt keresem, hol adhatok vért – közölte Hliva Mária.

Civil véradás legközelebb az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen lesz szeptember 15-én.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában