Mesés programok

2023.09.12. 08:30

Hetedhét Hatvan: csütörtökön kezdődik az idei mesefesztivál

Immár a nyolcadik alkalommal rendezik meg – idén szeptember 14-16. között – a Grassalkovich Művelődési Házban és díszkertjében a Hetedhét Hatvan Népmesefesztivált.

Tari Ottó

A tavalyi fesztivál is remek hangulatban telt

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A fesztiválra ez alkalommal is változatos programokkal készülnek a szervezők: csütörtökön délelőtt 10 órától a Zöld Péter mesés játékot adják elő a Szépenszóló Társulat tagjai, 18 órától pedig mesekocsmával várják az érdeklődőket. Ezen a napon kézműves foglalkozást, dramatikus- és népi játékokat is tartanak, de pénteken is izgalmas előadásokon vehetnek részt a látogatók – nyilatkozta Valló Ede, a házigazda intézmény igazgatója. Hozzátette, hogy erre a napra már több mint 600 fő regisztrált, az ország több pontjáról érkeznek majd gyerekek. Fabók Mancsi mond boszorkányos mesét, lesz mesecsiszoló műhely a Világszárnya egyesülettel, valamint élőszavas mesemondás, ezt követően pedig a Zagyva Banda ad koncertet.

Szombaton reggel 10 órától a program gólyalábasokkal, meseelőadókkal folytatódik, 16 órától pedig Paár Julcsiék mutatják be a Rókatánc című új, nagyszabású mesejátékukat, amit Magyarországon harmadik alkalommal adnak elő. Ezen az estén fellép a Zurgó Együttes, majd Moldvai táncházon szórakozhatnak a résztvevők, s egész nap ingyenes kísérő programokkal várják az érdeklődőket.

Az idei népmesefesztivál témája a gyógyítók, jósnők, kuruzslók és boszorkányok, lehet majd gyógynövényekkel ismerkedni és főzeteket készíteni. Mindezek mellett a fesztiválon lesz mesemondó jurta, kézműves foglalkozás, a hagyományőrzők korabeli ruhákba öltöznek, a legkisebbeket pedig kacagtatóval várják.

A programsorozatról bővebb információ a nepmesefesztival.hu weboldalon olvasható.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában