Kiállítás

2023.09.24. 21:50

Karády Katalin hangja is felcsendült a régi gramonfonról Demjénben

Demjénben a művelődési házban különleges régi elektronikai eszközökből nyílt kiállítás. Mindegyik tárgynak lelke van. Október 17-ig örömmel mesél róluk a gyűjtőjük.

Barta Katalin

Régi rádiókból, tévékből, gramofonokból nyílt kiállítás Demjénben

Forrás: Beküldött fotó

Demjénben a napokban megtelt a művelődési ház nagyterme régi rádiókkal, gramofonokkal, tévékkel és orsós magnókkal. A szeptember 16-i szombat délutáni megnyitón a több mint száz régi, restaurált műszaki tárgy különleges hangulatot kölcsönzött az eseménynek, ahol felcsendült Karády Katalin eredeti énekhangja is egy áram nélkül működő gramofonról.

Hancsicsák Mihály szervező koordinálásával, egy kedélyes hangulatú, rendhagyó megnyitón vehettek részt az érdeklődők, hol a szót felváltva adták egymásnak a szakértők és a közönség. A szervezők és a vendégek teljes egyetértésben voltak abban, hogy a kiállítást képező régi műszaki tárgyaknak szinte személyiségük, és egyedi varázsuk van.

Veres István gyűjtő ígéretet tett arra, ha csoportok jelentkeznek be – megtekintendő a kiállítást –, akkor ő személyesen vezeti végig őket a tárlaton, mesélve a rádiókról, a restaurálásukról, és még sok érdekes, kapcsolódó dologról.

A kiállítás október 17-ig tekinthető meg a Petőfi u. 27. szám alatt található demjéni művelődési házban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában