Nyereményjáték

2023.09.04. 11:45

Új klipet forgattak a rappelő gyöngyösi könyvtárosok

Aki eltalálja, melyik nemzet irodalmát dolgozták fel, értékes ajándékot nyerhet.

Szabó István

Szabó Dénes (balról) és Jakab Zsolt a fotóval egy kis segítséget is nyújtanak a tippeléshez.

Forrás: Vachott Sándor Városi Könyvtár/Facebook

Fotó: Berzsenyi Gergely

Immár 4 éves a Könyvtári Hírmondó, tette közzé a hírt Vachott Sándor Városi Könyvtár

– Lassan már járni is tudunk… Persze nem mi lennénk, ha nem készülnénk valami érdekessel, így a 4 évre való tekintettel leforgattuk a 4. klipünket! Szerintetek melyik nemzet irodalmát dolgoztuk föl? Írjátok le kommentben! A helyes válaszadók között értékes nyereményeket sorsolunk ki! A klippremier dátuma hamarosan... – áll a gyöngyösi könyvtár közleményében.

Már többször is írtunk portálunkon arról, hogy Jakab Zsolt és Szabó Dénes, a gyöngyösi könyvtár munkatársai nagyon fontosnak tartják az olvasás népszerűsítését. A két könyvtáros nevéhez fűződik a Könyvtári Hírmondó videósorozat, melynek folyamatos készítése arra a tapasztalatukra épül, hogy a fiatalok igenis sokat olvasnak, de mindezt az online térben teszik. Ezért vált a mottójukká, hogy ha az ifjak nem jönnek a könyvek közé, akkor azokat kell elvinni hozzájuk. Szerintük e korosztály megszólítása nem könnyű, de nem lehetetlen, ha az ő világuk keretei között teszik. Az ő nevükhöz fűződik az a rendkívül népszerű klipsorozat is, amelyben rappelve népszerűsítik az olvasást. Már az első, az orosz irodalomról szóló klipjük is futótűzként terjedt a közösségi oldalakon, s azóta az olasz és a spanyol, harmadikként pedig a skandináv irodalmat is megénekelték, ugyancsak osztatlan sikerrel. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában