Innováció

2023.09.22. 08:58

Útfelújítási pályázatot nyert Verpelét

A támogatás lehetőséget biztosít a két legrosszabb minőségű út szakszerű felújítására.

Hornyák Réka

- Örömmel értesítem a lakosságot, hogy a kormány döntése értelmében Verpelét Város Önkormányzata a Magyar Falu Programban az út, híd, járda építés vagy felújítás jogcímre benyújtott pályázata pozitív döntésben részesült – olvasható Verpelét Város Önkormányzata Facebook oldalán. 

Ennek eredményeként felújítják a Dankó Pista út 180 méter hosszú szakaszát és a Nyár út teljes szakaszát. A felújítás a pályaszerkezet javítását és kétrétegű, teljes felületű aszfaltozását jelenti. 

Jelenleg az önkormányzat még csak a döntésről értesült, most várják a támogatási szerződés megkötését. A szerződés keletkezése után szeretnék elkezdeni a kivitelezést, még az idén. Amennyiben a rossz idő beálltáig nem sikerül megkötni a támogatási szerződést, valamint nem sikerül lebonyolítani a kivitelező kiválasztási eljárását, az esetben csak 2024. kora tavaszán lehet majd elkezdeni a fizikai megvalósítást. 

Ettől a beruházástól azt várják, hogy Verpelét talán két legrosszabb állapotú útjának felújításával az ott lakók kényelmesebben tudnak majd közlekedni gépjárművel és gyalogosan is. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában