Lyuk

2023.10.27. 16:00

Eltűnt egy aknafedél a Széchenyin Egerben

A víz nyomhatott föl egy aknafedelet az egri Széchenyi utcán a pénteki heves esőzések alatt.

Szabadi Martina Laura

Péntek reggeli állapot a Széchenyi úton

Forrás: Beküldött fotó

Olvasónk küldött egy fotót, melyen az látszik, hogy Egerben, a Széchenyi utcán, a Tűzoltó térnél hiányzik egy aknafedél, a mély lyuk fedetlenül tátong az úton, de mellette figyelmeztető tábla van. Az önkormányzatnál arról érdeklődtünk, hogy a fedél beszakadt az aknába, vagy esetleg eltulajdonították. Az önkormányzat arról tájékoztatta portálunkat, hogy a pénteki esőzés során a víz nyomhatta föl a fedelet, de munkatársaik már visszahelyezték. Mivel a városközpont völgyben fekszik, így a csapadékvíz ebbe az irányba összpontosul a magasabban fekvő városrészek irányából.

Egerben egyébként viszonylag gyakori, hogy kilazulnak, csattognak vagy beszakadnak az aknafedelek. Tavaly nyáron Maklári úton egy rossz állapotú csatornafedél a levegőbe repült amikor ráhajtott egy teherautó. Akkor a közgyűlésen Kovács Cs. Tamás jelezte, hogy sok aknafedél rossz, veszélyes állapotban van a városban. Kérte, hogy az állagmegóvó, javító fejlesztések induljanak meg a városban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában