Heol.hu Videó

2023.10.27. 17:00

Elbúcsúztak szeretett háziorvosuktól az egerszalókiak + fotók, videó

A meglepetés búcsúztatót a falu lakói hozták össze, hogy most ők adhassanak a doktornőnek és asszisztensének.

Hornyák Réka

Dr. Bene Zsuszanna egerszalóki háziorvos és asszisztense, Bajzát Klára számára meglepetés köszöntést szerveztek az egerszalókiak

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Meglepetés búcsúztatót szerveztek Egerszalók lakosai a 47 és 31 év után nyugdíjba vonuló háziorvosnak és asszisztensnek. A lakosok egy ürüggyel csalták a rendelőbe a doktornőt, dr. Bene Zsuzsannát és asszisztensét, Bajzát Klárát, ahol ajándékkal és szeretettel vártak rájuk. Póczos Lászlóné, egerszalóki lakos szívmelengető búcsúztatóval köszöntötte a falu gondoskodóit. 

– 47 éve, 1976 november elsején öltötted magadra a fehér köpenyt, ebben az egerszalóki orvosi rendelőben és hivatalodat töretlen hittel, szorgalommal és szeretettel vitted végig. Egerszalóknak egyedüliként te vagy a legrégebbi, legtovább hivatalban lévő közember közszolgálója. Nálad jobban senki nem ismeri jelenünket, múltunkat és megkockáztatom, hogy jövőnket sem. Te vagy minden titkok tudója. Településünk lakóit szinte bölcsőtől a koporsóig segítetted, jelen voltál keresztelőkön, esküvőkön, temetéseken. Képviselőként és alpolgármesterként is sokat tettél Egerszalókért, ott voltál a bajban, segítetted, szolgáltad a közösséget. Mi, barátaid, pácienseid, most fájó szívvel, de megértően engedünk téged nyugdíjas éveidbe és szívből köszönjük az eltelt 47 év gondoskodását – foglalta össze a közösség gondolatait Póczos Lászlóné. 

A doktornő jobb kezét, Bajzát Klára asszisztenst is elbúcsúztatták. 

– 1992. januárjában foglaltad el helyedet ebben a rendelőben. 31 év Egerszalókon, az orvosi rendelő előszobájában szép, ha nem is mindig hálás feladat, de rutinnal és odafigyelő szeretettel te megoldottad. Köszönjük a határozott útbaigazítást, a kitartó figyelmedet és a néha szigorú, de szeretettel teljes gondoskodásodat a betegirányítás érdekében. Jó pihenést és minden szépet kívánunk – fejezte ki háláját mindenki nevében Póczos Lászlóné, egerszalóki lakos. 

A köszöntők után dr. Bene Zsuzsanna is köszöntet mondott.

– Szinte szóhoz sem tudok jutni. Egyáltalán nem számítottam erre, nem is tudtuk elképzelni, hogy miért kell ennyire sürgősen idejönnünk. Végtelenül hálásak vagyunk és könnyekkel küzdve ülünk itt előttetek. Szép emlékekkel, de kissé szomorúan hagyjuk itt munkánkat, de a faluval és veletek itt maradunk – szedte össze gondolatait a doktornő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában