Trükkösek

2023.10.11. 13:20

Távol-keleti kamuprofilokkal szavaztak, ezért változott az Év Kilátója verseny eredménye

Az Év Kilátója versenyben a zselici Kardosfai-kilátóra szavaztak a legtöbben, de kiderült, csalás segített a kitüntető címhez. Kérdés volt, az óvás érinti-e a szilvásváradi Millenniumi kilátó eredményét.

Heol.hu

A Millenniumi Kilátó megtartotta 3. helyét

Forrás: Millenniumi Kilátó/Facebook

Nem várt fordulat történt az idei Év Kilátója pályázaton. Október 2-án lezárult az Aktív Magyarország Év Kilátója és Év Turistaháza pályázata, amelynek eredményét múlt héten kihirdettük, azonban a végeredményt módosítjuk, mert szabálytalan szavazatok érkeztek az első helyezett zselici Kardosfai-kilátóra. A 300 szabálytalan szavazatot levontuk, és ezzel 2023-ban egy éven keresztül az Év Kilátója címet a Gödöllői-dombságban fekvő Szent László-kilátó viselheti - közölte honlapján az Aktív Magyarország.  

Az Év Kilátója pályázatot négy évvel ezelőtt hirdette meg első alkalommal az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ azzal a céllal, hogy a kiránduló nagyközönség megismerje az ország legszebb panorámáit és akár kevésbé ismert kirándulóhelyszíneit. Így az elmúlt években nyert Tisza-tó közepén lévő Bölömbika-kilátó, Balatonboglár szimbóluma, a Gömb-kilátó, illetve a Bükk legrégebbi és egyben legújabb kilátója a Zsófia-kilátó. Ezalatt az idő alatt fontos címmé vált az Év Kilátója cím, amelyet minden évben közösségi média szavazással lehetett elnyerni. Idén is ugyanezt a módszert követtük. Arra azonban nem számítottunk, hogy lesz olyan lelkes lokálpatrióta, aki trükközni is próbál. Az utolsó napon fordult meg az eredmény és nyert a Kardosfai-kilátó, ám kiderült az eredményhirdetést követően, hogy 300, zömében távol-keleti álprofilról érkezett szavazat a verseny hajrájában. Így, hogy a játék a jövőben is tiszta maradjon, az álprofilokról érkezett szavazatokat levontuk - fogalmaztak.

Örülünk neki, hogy ilyen súlya lett a pályázatnak, hogy akár ilyen trükkös eszközökkel is megpróbálják megszerezni a címet, de a játék és a pályázat tisztaságának megtartása miatt fontos, hogy csak valódi emberek és szervezetek szavazatai számítsanak - tették hozzá.

Az Év Kilátója szavazás módosított és most már végleges végeredménye:

  • Szent László kilátó (Gödöllői-dombság): 2002
  • Kardosfai-kilátó (Zselic): 1738
  • Millenniumi kilátótorony (Bükk): 1398
  • Szár-hegyi kilátó (Bakony): 1385
  • Tücsökdomb kilátó (Keszthelyi-fennsík): 880
  • Óház-kilátó (Kőszegi-hegység): 863
  • Dévényi Antal kilátó (Pilis): 811
  • Csóványos kilátó (Börzsöny): 746
  • Naplás-tavi kilátó (Pesti-síkság): 657
  • Felsővár-kilátó (Gömöri–Hevesi-dombság): 649

Az álprofilok szavazatainak levonása után a Milleniumi kilátó még mindig a 3. helyen szerepel. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában