Fényárban

2023.12.17. 13:32

A mezőtárkányi "meseházat" 18 ezer ledes izzó varázsolja tündérkertté

Csodájára járnak Halász Zsolték családi házának Mezőtárkányban, mely az adventi időszakban egy ideje már évről-évre fényárban úszik. Nincsen ez másként ebben az esztendőben sem: míg 2022-ben 11 ezer 200 led-égő világította meg a házat és udvart, idén már 18 ezer áraszt mesébe illő fényt a maguk, a helybeliek és távolabbról ide érkező érdeklődők örömére.

Sike Sándor

A mezőtárkányi meseház

Forrás: Beküldött fotó

– A feleségemmel találjuk ki az ötleteket, mindig újabb ötletet akarunk megvalósítani, ami szebbé teszi környezetünket. Az idelátogató gyerekek is adnak tanácsokat, amiket megfogadunk – mondja Halász Zsolt.

Eljutottak oda, hogy már neveket is adnak egyes területeknek, részeknek. Így már van Pálmafás, Északi Sark, valamint Szerelemkapu elnevezésű területük is.

– Büszkék vagyunk arra, hogy nem csak a magunk örömére díszeleg a feldíszített épület és annak környezete több hétig, de vármegyénkből és még távolabbról is nagyon sok család érkezik az esti órákban a Széchenyi út 14-es számú házunkhoz – fogalmaz Zsolt.

Forrás: Beküldött fotó

Egyöntetűen állítják a párjával, hogy számukra egyáltalán nem teher az érdeklődőket körbevezetni, kalauzolni a területen, örömmel teszik, hisz látni a sok boldog, csillogó arcot, szemet. Sokan kérdezik tőlük – így portálunk is –, hogy milyen drága mulatság lehet ez. Válaszuk mindig az, hogy nem dohányoznak, nem isznak, nincs különös, nagyobb kiadással járó hobbijuk. Szeretnek maguknak és másoknak örömet szerezni pár héten keresztül karácsony környékén.

Azt már Márta asszony, a feleség teszi hozzá, hogy idén is nagy szeretettel várnak mindenkit. Sajnos esős, sáros idő van, szikrázó hóban még szebb lenne az, amiért dolgoznak. A mostani munkájukat nézve azt mondja, hogy már a következő év jár a fejükben, hogy hol kellene fejleszteni. Szerencsére egyre több a látogató, akik – főként a gyerekek – rengeteg ötlettel látják el őket.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában