Top 5

2023.12.24. 21:06

Karácsonyi gondolatok, átadták a Pyrker-díjat – a legfontosabb vasárnapi hírek egy helyen

Összegyűjtöttük a legfontosabb vasárnapi híreket, hogy olvasóink véletlenül e maradjanak le semmiről.

Heol.hu

Karácsonykor az édesanyára is gondolunk, osztotta meg az egri érsek ünnepi gondolatait. "Mária egyszerre édesanya és egyben a női méltóság leghitelesebb képviselője is, aki nem féltékeny a fiára, és fia sem féltékeny az anyjára. Ha tehát ma nemcsak a gyermek Jézusról szólunk, hanem az anyjáról, Máriáról is, azzal egyáltalán nem tereljük el a figyelmet a kisdedről" - fogalmazta meg gondolatait egyebek mellett dr. Ternyák Csaba.

Tóth Judit, a Heves Vármegyei Ellátási Csoport kéményseprőinek adminisztrátora és Marton Benedek tűzoltó őrmester, egri beosztott tűzoltó, a HUNOR Mentőszervezet tagja. Ő a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének alapképzésén műveleti, valamint tűzvédelmi és mentésirányítási szakán tanul 2021 szeptembere óta. Valamikor akkor kezdődött a közös történetük, erről ír a Katasztrófavédelem című online magazin decemberi száma.

Vasárnap délelőtt a gyöngyösi Belváros téren a negyedik gyertyát is meggyújtották az adventi koszorún. Nagy Gábor, az Üdvhadsereg kapitánya, lelkipásztor arról beszélt, hogy a szentestéig adatott néhány óra számunkra, hogy felidézzük Keresztelő János kérdését. 

Karácsony közeledtével hagyományosan ünnepségen köszöntik az egri érseket az Egri Főegyházmegye munkatársai, idén ez alkalommal adták át a Pyrker-díjat a Pátriárka étteremben tartott rendezvényen. Idén dr. Hanis Béla főorvos kapta az elismerést. Dolhai Lajos rektor méltatásában ismertette a devecseri születésű kitüntetett életpályájának fontosabb állomásait, köztük a győri bencés gimnáziumot, ahol iskolatársa volt dr. Ternyák érseknek és Veres András püspöknek.

A budai Várnegyedben és Budapest belvárosában a legjobb élni, míg vidéken ugyanez Egerről és Veszprémről mondható el, derült ki az Otthon Centrum nemzetközi trendek alapján felállított rangsorából, amely a 20 ezer főnél népesebb városokat életminőség szempontjából listázta. A lista összeállítása során a szakemberek a 20 ezer főnél népesebb városok életminőség szempontból lényeges mutatószámait vették alapul. A településeket az öt mutatóban elért maximális százalékos eredményeik alapján rangsorolták.

 

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában