Heol.hu Videó

2024.02.27. 19:13

Közel 30 tétel versenyzett az Egri Vár Bora címért

Idén már 3. alkalommal keresik az Egri Vár Borát. 12 pincészet, 26 tétellel jelentkezett az a Dobó István Vármúzeum 2024-es felhívására. Kedden zsűrizték a nedűket.

Szabadi Martina Laura

Komoly szakmai zsűri dönti el, melyik legyen az Egri Vár Bora

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Idén már harmadszor hirdettük meg a felhívást, hogy keressük az Egri Vár Borát – mondta kedden dr. Ringert Csaba a Dobó István Vármúzeum igazgatója. A hat tagú zsűri kedd este kóstolta a  pincészet 26 tételét a Dobó bástyában. Ringert Csaba elmondta, az egri bikavér és a csillag mellé azért választottak rozét is, mert határozottan igénylik, keresik a vendégek. A vár borait ugyanis megvásárolhatják az erődítményben a látogatók.

A borok értékelése vakkóstolással, a Nagy Nemzetközi Borversenyek Szövetsége által ajánlott 100 pontos, pozitív bírálati lapon történik. A kóstolók által adott pontokat a technikai titkárság összesíti, majd a számolt átlag adja a bor végleges pontszámát. A bírálatban részt vett Tarsoly József hegybíró, egri borászok és az Egri Borbarát Hölgyek Egyesülete. Az eredményt március 5-én hirdetik majd ki, a három kategória győztese viselheti majd az „Az Egri Vár Bora 2024” címet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában