Kitüntetés

2024.03.26. 10:23

Miniszteri elismerő oklevelet kapott két hatvani tanító

A Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola két pedagógusa is rangos elismerést vehetett át dr. Pintér Sándor belügyminiszter megbízásából Rétvári Bence államtitkártól a Belügyminisztérium márványaulájában, nemzeti ünnepünk alkalmából megtartott ünnepségen. Halmosné Vincze Szilvia és Káliné Kovács Andrea Éva is kimagasló szakmai tevékenységük jutalmaként kapták meg a miniszteri elismerő oklevelet.

Heol.hu

Káliné Kovács Andrea Éva miniszteri elismerő oklevelet vehetett át

Forrás: Beküldött fotó

Mint portálunk is említette, többen is vehettek át miniszteri elismerő oklevelet vármegyénkből. A Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskolából Halmosné Vincze Szilvia, a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola tanítója és Káliné Kovács Andrea Éva igazgatóhelyettes érdemelte ki a díjat.

Halmosné Vincze Szilvia miniszteri elismerő oklevelet vesz át
Halmosné Vincze Szilvia miniszteri elismerő oklevelet vesz át 
Forrás: Beküldött fotó

Káliné Kovács Andrea Éva tanítói diplomáját 1990-ben szerezte a Jászberényi Tanítóképző Főiskolán. Szavai szerint pályaválasztását nagyban meghatározta, hogy szülei is ezen a pályán dolgoztak. A főiskolai diploma megszerzése után a hatvani 5. Sz. Általános Iskolában helyezkedett el, majd 2002-től a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskolában tanít. Osztályfőnökként figyelt fel arra, hogy több diákja is küzdött valamilyen tanulási nehézséggel, s ekkor fordult figyelme a téma felé. Jelentkezett a Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti Karára, Jászberénybe a fejlesztési (differenciáló) szakra. A második diplomáját szakvizsgával együtt szerezte meg 2008-ban. Ettől kezdve szinte minden évben a tanítás mellett fejlesztő foglalkozásokat is tartott a tanulási nehézségekkel küzdő gyerekeknek. Emellett azonban mindig nagy figyelmet fordított a tehetséggondozásra is. Számos iskolai, megyei és országos eredménnyel büszkélkedhettek diákjai matematika és magyar tantárgyakból egyaránt. Az informatika a hobbija, igyekszik minél több képzésen részt venni, ahol bővítheti tudását, 2015-től pedig intézményvezető-helyettesi feladatokat is ellát. Eddigi pedagógiai tevékenységét többször is elismerték a városi pedagógusnapon, 2014- ben pedig a tanulók, a szülők és a kollégák szavazatai alapján megkapta az Év pedagógusa elismerést. Mindezt Hliva Éva, a Hatvani Tankerületi Központ kommunikációs munkatársa közölte portálunkkal.

- Nagy öröm számomra, hogy a családban van folytatója ennek a hivatásnak, hiszen az egyik lányom középiskolai tanárként angol nyelvet tanít. Úgy érzem, hogy eddigi szakmai életutam során helyt tudtam állni, folyamatosan tudtam fejlődni, megújulni. Arra törekedtem, hogy meg tudjak felelni a kihívásoknak, lépést tudjak tartani a szakma elvárásaival szemben. Szeretném ezt az utat folytatni – nyilatkozta Káliné Kovács Andrea Éva.

Halmosné Vincze Szilvia a Jászberényi Tanítóképző Főiskolán szerezte meg a diplomát 1988-ban tanító és rajz szakkollégiumi képzésen. Első munkahelye a Boldogi Berecz Antal Általános Iskola volt, ahol 23 évet töltött el. Meghonosította az iskolában a Meixner módszert, a Népi Játszóházvezetői tanfolyam elvégzése után pedig évekig játszóházat vezetett a faluban. Néprajzi ismeretek átadása mellett kosarat fontak, szőttek, nemezeltek. 2011 augusztusa óta a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola tanítója. Napközis nevelőként kezdte a munkát, majd hamarosan osztálytanító lett.

- Azóta is első, második osztályban tanítok magyar rajz, technika, testnevelés tantárgyakat. A rajz, a művészet szeretete mindig jelen volt, van a munkámban. Kilenc évig rajz szakkört vezettem az alsó tagozaton, és emellett két évig az 5. 6. osztályokban tanítottam rajzot, művészettörténetet. A kézműveskedés szeretetét a Csodaszarvas táborokban is tovább adhattam több alkalommal is. Feladataim köre az utóbbi három évben bővült, a Közalkalmazotti Tanács vezetője lettem. Sok energiát fordítok arra, hogy a jelenben már látható nagy változásoknak meg tudjak felelni. Ezek között szerepel a digitális eszközök beépítése a mindennapjainkba, a régi, jól bevált módszerek és az új technikák ötvözése. Munkám során mindig fontosnak tartottam a meghitt, barátságos osztályközösség kialakítását, ahol a gyermekek jól érzik magukat, szívesen tartoznak ahhoz a közösséghez, ahol nemcsak a tanulás, a tudás megszerzése fontos, hanem az emberi értékek felfedezése önmagukban és társaikban egyaránt – mondta el Halmosné Vincze Szilvia.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában