Heol.hu Videó

2024.03.09. 18:11

Paverpol technikával készült alkotásaiból nyitott kiállítást Simon Judit

A képzőművész szerint mindenkinek lélekemelő érzés az alkotás, távol tartja a szomorúságot és a depressziót. A paverpol technikával készült művek kiállítása április közepéig látható Hevesen.

Szabó István

Pénteken nyílt meg Hevesen Simon Judit helyi paverpol artist, mentor oktató, festő alkotó Tetten ért álmok című kiállítása. A tárlatot dr. Lengyel Gyula erdőtelki római katolikus plébános nyitotta meg.

Paverpol technikával készült alkotásokkal ismerkednek a hevesiek
Paverpol technikával készült alkotásokkal ismerkednek a hevesiek
Forrás: Szabó István/Heves Megyei Hírlap

– Másként közelítés a művészet. A tények helyett a valóság megmutatása. Van, aki hangjegyekkel, mások szavakkal, gondolatokkal, vagy éppen gránitba, kőbe, fába vésetten, s van aki ecsettel, színekkel, vagy éppen a jelen legújabb művészeti technikájával, a paverpol segítségével teszi ezt. Bármelyik mód legyen is, a hangsúly: a másképpen és a valóság. Mindkettő rendeltetése az, hogy az embert kimozdítsa a tények sokszor lusta és hamis helyzetéből. Elhagyjuk a tények komor és becsapós hangulatát, és rácsodálkozunk, hogy a valóság milyen mély, milyen tiszta, és hogy azt mi alkotjuk. Induljunk a Simon Judit építette művészhídon, merjünk átkelni az általa lerakott pilléreken, higgyék el megéri – fogalmazott dr. Lengyel Gyula. 

Sveiczer Sándor, Heves polgármestere a köszöntőjében a meglepetésről beszélt, hogy mennyi művészeti ág van jelen a kiállításon.

– Nemcsak festészet, textilkompozíciók láthatók, hanem kisplasztikák, rajzok is. Jó alkalom ez a tárlat arra is, hogy nemcsak a hevesiek, de a környékbeliek is összejöjjenek, és együtt tudják megélni a kiállítás nyújtotta élményt – mondta Sveiczer Sándor.

Simon Judit a meghatottságának adott hangot, amiért nagyon sokan eljöttek a kiállítás megnyitójára.

– A textilszobrászatot mindenkinek csak javasolni tudom, fantasztikus dolog a művészet. Sok mindenen átsegít, én ezt tapasztalatból tudom. Ha az időm engedi, akkor szeretnék a jövőben élményfestést tartani. Igazi lélekemelő élmény az embernek, amikor egy saját kezével festett képpel hazamegy. Nagyon hiányzik a rohanó életünkből egy kicsit megpihenni, kikapcsolódni. Azt gondolom, egyre nagyobb igény van arra, hogy két-három órán át csak a magunk kedvére tegyünk valamit. Mindenkit arra ösztönzök, hogy alkosson. Teljesen mindegy, mit, mert mindig felemelő érzés az alkotás. Általa a szomorúság, a depresszió is elkerül bennünket – hangsúlyozta Simon Judit.

A hevesi alkotó a műveiből több helyi intézménynek is adományozott. A megnyitón a Zeneművészeti Tagintézmény muzsikált és Krizsán Alexandra szavalt. A kiállítás április közepéig látható a hevesi művelődési központban.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában