Énekeltek és táncoltak

2024.05.27. 15:13

Erős volt a mezőny a VI. Eszterházy Csillaga tehetségkutatón + videó

Többen énekkel és tánccal készültek, de volt, aki szavalással kápráztatta el a közönséget. A VI. Eszterházy Csillaga összegyetemi tehetségkutatón a kitartás, a magabiztosság és az öröm volt középpontban.

Hornyák Réka

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem tette közzé Facebook oldalán, hogy 6. alkalommal rendezték meg az Eszterházy Csillaga összegyetemi tehetségkutatót az egri egyetemen. Az idei megmérettetésre, május 14-én, összesen 11 produkcióval készültek a hallgatók, hogy megmutathassák tehetségüket tanáraiknak, társaiknak és a szakmai zsűri tagjainak.

Az előző évekhez képest nagy változás lépett fel a tehetségkutatón, hiszen idén nem kettő, hanem három előadással kellett készülniük a versenyzőknek. A négy tagú zsűrit Nagy Zoltán, a Zenei Intézet egyetemi docense, a MoodGarden zenekar alapítója, Rente Ádám és az énekes, Nagy Krisztina, valamint az öt arany és egy platina lemezes Bon-Bon zenekar énekese, Szolnoki Péter. 

– Számunkra mindig az a legfontosabb, hogy a színpadon álló fellépőnek milyen a jelenléte, onnantól, hogy fellép a színpadra vagy ránéz s közönségre. A dalválasztás is nagyon fontos, de mi elsősorban most nem azt néztük, hogy szakmailag mennyire tehetséges valaki, hiszen tudjuk, hogy amatőrök léptek fel, hanem azt, hogy adott pillanatban hogyan tudnak minket elragadni az előadók. Legnagyobb örömömre szolgál azt mondani, hogy még azon versenyzők is váltottak ki belőlünk valamilyen érzelmet, akik végül nem kaptak díjat – részletezte a zsűri tagja, Szolnoki Péter. 

A VI. Eszterházy Csillaga döntőjébe énekesek és táncosok jutottak be

Az első kör után, a 11 fellépőből már csak a legjobb 6, majd a legjobb 3 versenyző léphetett színpadra. A döntőben végül két énekes produkció szerepelt, Német Vanda, aki a harmadik helyet szerezte meg, illetve Kovács Boglárka, aki a második helyet szerezte meg. A VI. Eszterházy Csillaga összegyetemi tehetségkutató verseny első helyezettje pedig Vinacsek Ivett lett, aki egy nem mindennapi táncos előadással kápráztatta el a zsűrit és a közönséget. Saját koreográfiáit LED-izzós, világítós hálók és sálak segítségével adta elő, mellyel szinte egy mesevilágot teremtett a színpadon. 

Vinacsek Ivett elmondta a Líceum Televíziónak, hogy már korábban is foglalkozott tánccal, hiszen táncművészeti szakgimnáziumban végzett. Pár éve volt egy komoly térdsérülése, ami után szinte csak a remény tartotta benne a lelket és ő ezt a reményt szerette volna átadni a közönségnek a táncával és megmutatni azt, hogy fel lehet és fel is kell állni, ha az élet a padlóra küld. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában