Kertészet

2024.05.27. 11:25

Ezt ajánlja Nagy Szabolcs, hogy erősek legyenek a palántáink

Portálunk állandó kertészeti tanácsadója, Nagy Szabolcs most arra ad tippeket, miként lehet a legjobbat kihozni palántáinkból. Bio módszerekkel sokat tehetünk a partadicsomért, paprikáért.

Barta Katalin

Nagy valószínűséggel már mindenki kiültette a paradicsom és paprika palántáját a szabadföldbe és a fűtetlen fólia alá. Nagy Szabolcs, portálunk állandó kertészeti tanácsadója azt mondja, ahhoz, hogy egészséges növényeink legyenek, és bő termést hozzanak, már most kezdjünk neki a gondozásuknak

A gombabetegségeket a legjobban és „bio módon” úgy tudjuk elkerülni, ha folyamatosan és a megfelelő tápszerekkel, lombtrágyával, szerves trágyával, műtrágyával öntözzük, permetezzük a növényeinket. Az egészséges, erős növények sokkal ellenállóbbak lesznek a kór- és károkozókkal szemben. A tápanyag utánpótlás azért is fontos, mivel a nyári nagy melegben sokkal többet öntözünk, ez által a gyökérzóna környékéröl kimosódnak a felvehető tápanyagok, amit vissza kell pótolnunk! 

A kánikulai nagyon nagy melegekben ráadásul sok mikro- és makró tápanyagot a növényeink fel sem tudnak venni a talajból, csak a mi utólagos segítségünkkel, amit levélre való permetezéssel tudunk elérni. Akinek van csepegtető öntözése, azoknak is segíthet a 100 százalékban vízoldható műtrágya, amivel a folyamatos tápanyagpótlást tudjuk végezni. 

Ha többet szeretne tudni a legismertebb és leghatásosabb szerekről, kattintson a Kertünk boltja Facebook oldalra, ahol számos egyéb tippet is talál ahhoz, hogy a tapasztalatok szerint kiskertünkben mit tehetünk azért, hogy bőségesen szüretelhessünk.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában